Porsche la cutite cu Audi. Brand-ul din Stuttgart cere compensatii de 200 de milioane de euro pentru Dieselgate

Porsche la cutite cu Audi. Brand-ul din Stuttgart cere compensatii de 200 de milioane de euro pentru Dieselgate
  • Porsche este la cutite cu Audi
  • Marul discordiei este propulsorul TDI de 3.0 litri
  • Brand-ul din Stuttgart cere compensatii de 200 de milioane de euro
Distribuie pe Facebook

Un nou scandal intern izbucneste in cadrul gigantului german Volkswagen. Porsche solicita celor de la Audi despagubiri de 200 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor la motorul diesel V6 TDI de 3.0 litri.

Cel mai mare scandal din istoria auto moderna inca naste controverse in interiorul Grupului Volkswagen. Cele mai recente brand-uri care sa se certe pe marginea acestuia sunt Porsche si Audi, iar marul discordiei este propulsorul V6 TDI de 3.0 litri, dezvoltat de Audi si folosit pe SUV-ul Cayenne.

Unitatea folosea "celebrul" software pentru pacalirea testelor de emisii, asa ca producatorul din Stuttgart a avut numai probleme din cauza lui. Printre cele care l-au afectat destul de mult sunt retragerea acestei versiuni de pe piata din Germania, sau interzicerea ei pentru inmatriculare in Elvetia.

Oarecum marcati de aceasta experienta, nemtii au fost nevoiti sa lanseze noua generatie Cayenne fara versiune diesel, care potrivit acestora, ar urma sa debuteze la o data ulterioara.

Acum Porsche a intors armele impotriva colegilor de concern, pe care-i considera vinovati pentru toata acestea si carora le cere compensatii in valoare de 200 de milioane de euro. Acestae ar urma sa acopere costurile cu update-urile pentru motor si masurile propuse pentru clienti, dar si pierderile rezultate din retragerea variantei diesel de pe piata.

Chiar daca aceste informatii au fost dezvaluite de publicatia germana Bild si citate de agentia de presa Reuters, pana in prezent oficialii celor doua brand-uri de sub cupola Volkswagen nu le-au confirmat, insa nici nu le-am infirmat.

Acesta ar fi al doilea scandal izbucnit in interiorul grupului german, in decurs de o saptamana. Celalalt ii are protagonisti pe Volkswagen si Skoda, iar motivul este concurenta cehilor asupra constructorului german.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Octombrie 2017