Porsche le pune gand rau motoarelor diesel: "In 2020 am putea renunta la ele!"

Porsche le pune gand rau motoarelor diesel: "In 2020 am putea renunta la ele!"
  • Porsche ar putea renunta la motoarele diesel
  • Anuntul a fost facut de CEO-ul companiei
  • Se va concentra pe motoarele pe benzina, hibride si electrice
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile analizeaza optiunea de a renuntat la unitate diesel in 2020. Anuntul a fost facut de CEO-ul companiei, in contextul in care normele de poluare vor deveni din ce in ce mai dure.

Izbucnirea scandalului Dieselgate si toate descoperirile de dupa au obligat autoritatile sa ia masuri pentru scaderea emisiilor motoarelor diesel. In anii urmatori, normele de poluare vor deveni si mai stricte, astfel ca acum, marii constructori de automobile cauta solutii pentru a le respecta.

Cea mai accesibila din punct de vedere al costurilor este desigur renuntarea la acest tip de propulsoare, iar spre surprinderea tuturor, aceasta este foarte des luata in calcul. Cel mai recent brand din industrie care sa vorbeasca despre aceasta masura este Porsche.

CEO-ul companiei, Oliver Blume, a declarat ca "Sigur ca analizam aceasta problema, dar nu am luat inca o decizie." Propulsoarele pe motorina ar urma sa dispara din gama nemtilor in preajma anului 2020, asa ca mai au putin timp pentru a se hotari. Daca intr-adevar vor apela la aceasta solutie, impactul nu va fi chiar atat de mare.

In prezent, doar 15% dintre masinile vandute de Porsche la nivel global beneficiaza de acest tip de propulsie, cele mai populare fiind SUV-urile Cayenne si Macan. Ce stim sigur este ca urmatoarea generatie Cayenne va oferi printre altele, o motorizare diesel.

Dupa modelul adoptat de mai multi constructori, printre care si Volvo, intreaga atentie a brand-ului din Stuttgart se va concentra pe dezvoltarea motoarelor pe benzina si a propulsiilor prietenoase cu mediul, adica hibride si electrice. Pentru a tabloul sa fie complet, Porsche va lansa in 2020 versiunea de serie a conceptului electric Mission E.

Distribuie pe Facebook
mai multe