Porsche spune STOP. Nemtii opresc definitiv productia tuturor modelelor cu motoare DIESEL

Porsche spune STOP. Nemtii opresc definitiv productia tuturor modelelor cu motoare DIESEL
  • Porsche opreste productia modelelor diesel
  • Sunt afectate Macan S Diesel si Panamera 4S Diesel
  • Unul dintre motive ar fi vanzarile slabe inregistrate la nivel mondial
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, constructorul german de automobile a oprit productia tuturor modelelor cu motoare diesel. Aceasta decizie vine dupa ce Porsche a anuntat ca pe viitor nu va mai oferi un Cayenne Diesel.

In contextul in care standardele de emisii sunt tot mai drastice, iar Europa se pregateste sa implementeze o testare si mai severa decat vechiul New European Driving Cycle (NEDC), propulsoarele diesel incep sa piarda din ce in ce mai mult teren in favoarea unitatilor pe benzina, hibride sau full-electrice.

Porsche diesel

Tocmai de aceea, nemtii de la Porsche au ajuns la concluzia ca modelele diesel nu isi mai au rostul in gama lor de produse si au luat decizia de a opri productia acestora. Pana acum, brand-ul din Stuttgart oferea Cayenne-ul Diesel (generatia anterioara), Macan-ul S Diesel si Panamera 4S Diesel, modele care te-ai fi gandit ca se bucura de un oarecare succes, cel putin in Europa.

Porsche diesel

Ei bine, nu este deloc asa, iar un purtator de cuvant al celor de la Porsche a explicat ca acest lucru s-a vazut cel mai tare in cifrele de vanzari anuale realizate la nivel mondial, unde vehiculele cu motoare diesel au fost alese de numai 15% dintre clienti.

Porsche diesel

Acest rezultat l-a facut la un moment dat pe CEO-ul nemtilor, Oliver Blume, sa declare ca "diesel-urile nu sunt chiar atat de importante pentru Porsche".

Porsche diesel

Asa cum spuneam la inceputul acestui articol, un rol crucial in luarea acestei decizii l-au avut si noile testari de emisii, botezate Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure sau WLTP pe scurt. Daca mai tii minte, tot acestea sunt raspunzatoare si pentru oprirea productiei sedanului de performanta BMW M3.

Porsche diesel

Cum bavarezii nu au vrut sa faca modificarile necesare pentru ca acest model sa respecte noile criterii, asa nici nemtii de la Porsche nu au dorit sa imbunatateasca Cayenne-ul, Macan-ul sau Panamera-ul. Desigur, aceasta ultima ipoteza nu a fost adusa in discutie de vreun reprezentant Porsche, insa este foarte populara printre publicatiile de specialitate.

Porsche diesel

Porsche diesel

Porsche diesel

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Porsche diesel
mai multe