Poti sa mergi sa-ti speli masina in plina pandemie de coronavirus?

Poti sa mergi sa-ti speli masina in plina pandemie de coronavirus?
  • Poti sa mergi sa iti speli masina in plina pandemie de coronavirus?
  • Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din randurile urmatoare
Distribuie pe Facebook

Poti sa mergi sa iti speli masina in plina pandemie de coronavirus? Raspunsul la aceasta intrebare il aflam chiar din randurile urmatoare.

La sfarsitul saptamanii trecute, Grupul de Comunicare Strategica a oferit noi informatii punctuale cu privire la ce pot si ce nu pot face romanii pe perioada starii de urgenta. Unele dintre aceste intrebari si raspunsuri ii va interesa in mod direct pe soferii din Romania.

Intrebare: Pot sa ma duc cu masina la service-ul auto?

Raspuns: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese si a reprezentantelor auto sau a altor institutii de profil nu este interzisa prin nicio Ordonanta Militara, exceptie facand cele care isi desfasoara activitatea in marile centre comerciale.

In cazul in care autoturismul prezinta o defectiune care nu permite folosirea lui in conditii de siguranta, persoana care se deplaseaza la service/magazin de piese auto/reprezentanta sau alte unitati de profil poate face acest lucru completand declaratia pe propria raspundere, punctul privind acoperirea necesitatilor persoanei/ motiv justificat.

In cazul achizitionarii unei piese sau a unui automobil, persoana trebuie sa aiba si un document doveditor al tranzactiei (factura, procura, contract etc.)

Intrebare: Pot merge la spalatoria auto sa imi spal masina?

Raspuns: Da, sunt permise deplasarile la spalatoriile auto pentru curatarea masinilor, atunci cand acest lucru este necesar, dar cu respectarea stricta a prevederilor ordonantelor militare. Deplasarea se poate face completand declaratia pe proprie raspundere la punctul privind acoperirea necesitatilor persoanei/ motiv justificat.

Asadar, si pe perioada starii de urgenta soferii din Romania vor putea merge cu masina la spalatorie sau service-ul auto. Reamintim, totodata, si ca deplasarea catre reprezentantele RAR, in vederea efectuarii Inspectiei Tehnice Periodice (ITP), este permisa.

Sursa: Grupul de Comunicare Strategica

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 13 Aprilie 2020