Povestea celui mai ciudat BMW din toate timpurile. Usile lui dispar ca prin minune in caroserie

Povestea celui mai ciudat BMW din toate timpurile. Usile lui dispar ca prin minune in caroserie
  • Vechiul BMW Z1 a debutat oficial la Frankfurt, in toamna anului 1987
  • Automobilul german a impresionat cu usile lui, care se ascund in caroserie
  • Compania din Munchen a produs in total undeva in jurul a 8.000 exemplare
Distribuie pe Facebook

In urma cu aproximativ trei decenii, cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Frankfurt in toamna anului 1987, BMW prezenta in fata lumii intregi cel mai ciudat produs german din toate timpurile.

Este vorba, mai precis, despre modelul Z1, o decapotabila cu doua locuri construita pe platforma Seriei 3 si, totodata, echipata cu un benzinar in sase cilindri, de 2.5 litri si aproximativ 170 de cai putere.

Nu performantele au reprezentat insa puncul forte al respectivului automobil de origine germana, intrat in productia de serie aproximativ 12 luni mai tarziu de la momentul premierei sale mondiale.

Dupa cum se va vedea si in urmatorul material video, principalul punct de atractie al modelului BMW Z1 consta in cele doua portiere - care nu se deschid in mod normal, ci... se retrag in caroserie.

Un alt detaliu extrem de interesant cu privire la decapotabila germana construita pe platforma Seriei 3 se afla in stransa legatura cu pretul de vanzare: nici mai mult, nici mai putin de 80.000 de marci.

Probabil ca acesta este si motivul pentru care productia modelului BMW Z1 nu s-a intins decat pe o perioada de doi ani, timp in care de pe portile fabricii au iesit undeva in jurul a 8.000 de exemplare.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2017