Premiera istorica pentru Romania. Recordul mondial pe TRANSFAGARASAN a fost stabilit

Premiera istorica pentru Romania. Recordul mondial pe TRANSFAGARASAN a fost stabilit
  • A fost stabilit recordul mondial pe Transfagarasan
  • La volanul unui Subaru s-a aflat Mark Higgins
  • Britanicul a stabilit un nou record si pe traseul scurt
Distribuie pe Facebook

Transfagarasanul, considerat unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, are de acum un record mondial de viteza. Acesta a fost stabilit de pilotul britanic Mark Higgins, la bordul unui Subaru WRX STI pregatit special pentru Time Attack.

In 2016, pilotul britanic de raliuri Mark Higgins stabilea un nou record pe legendarul traseu de pe Insula Man (Isle of Man TT) la volanul unui Subaru WRX STI pregatit pentru Time Attack de catre britanicii de la ProDrive. Motorul turbo de 2.0 litri dezvolta in jur de 600 de cai putere.

Higgins a trecut linia de sosire in doar 17 minute si 35 de secunde, avand o viteza medie de 207.17 km/h.

Un an mai tarziu, tot un Subaru WRX STI botezat Type RA NBR a doborat recordul mondial pentru sedanuri pe celebrul circuit german Nurburgring Nordschleife. De aceasta data, la volan s-a aflat Richie Stanaway, pilot care activeaza in cursa de anduranta de la Le Mans, iar cei 20.8 kilometri au fost parcursi in doar 6 minute 57.5 secunde.

Record Transfagarasan

Acum, Subaru of America si Pro Drive au venit in Romania pentru a incerca sa cucereasca cel mai spectaculos drum de munte din lume, Transfagarasanul, si implicit sa-si treaca in cont un al treilea record mondial.

Record Transfagarasan

Pentru a parcurge traseul de 84.3 kilometri a fost adus tot pilotul britanic Mark Higgins, care a trecut linia de sosire in 40 de minute, 58 de secunde si 8 zecimi. Asadar, Transfagarasanul are de acum un record mondial de viteza.

Record Transfagarasan

Totodata, Higgins s-a impus si pe traseul scurt de 12.3 kilometri dintre Balea Lac si Balea Cascada, pe care l-a parcurs in 7 minute, 35 de secunde si 2 zecimi. Vechea performanta ii apartinea pilotului roman Andrei Mitrasca, cronometrat cu 8 minute 26 de secunde si 160 miimi.

Sursa foto: FRAS

Distribuie pe Facebook
mai multe