Premierul Dancila ne promite 350 de km de autostrada. Ca doar vorbele nu costa nimic...

Premierul Dancila ne promite 350 de km de autostrada. Ca doar vorbele nu costa nimic...
  • 350 de km de autostrada promisi, fara limita de ani
  • 250 de km de cale ferata noua
  • Premierul nu a dat niciun termen de finalizare
Distribuie pe Facebook

Inainte de orice fel de alegeri, politicienii promit absolut tot ce vor oamenii sa auda. De exemplu, soferii sunt pacaliti mereu cu autostrazi noi, infrastructura buna, poduri peste centura si asa mai departe. Acum a venit randul premierului feminin Vasilica Dancila sa faca promisiuni desarte, fara acoperire si fara vreun termen de finalizare anuntat.

Costa ceva sa spui ca faci kilometri de autostrazi inainte de alegeri? Costa ceva sa spui ca imediat dupa ce te aleg oamenii, incepi autostrada Bucuresti-Brasov? Costa ceva sa juri cu mana pe inima ca finalizezi autostrada Transilvania si ca faci si una Pitesti-Sibiu? Normal ca nu costa. Minciunile politice si populiste nu costa nimic in Romania si nici nu sunt penalizate de electorat. De asta si-au dat seama si politicienii care isi incep mandatele cu o groaza de promisiuni fara acoperire.

Initial, in programul de guvernare PSD erau trecute si podul peste centura Bucuresti in zona Domnesti, centura Suceava, autostrada Comarnic-Brasov si multe altele. Acum, dupa ce s-au vazut la putere, au taiat din ele. Cam toate... Ca nu sunt bani, chipurile. Insa in decurs de 1 an, ca la noi la nimeni, Romania este la al 3-lea guvern PSD, semn ca romanii au ales "bine". Iar noul prim-ministru, Vasilica Viorica Dancila, in momentul inscaunarii, a inceput cu promisiunile electorale.

Despre seriozitatea noului premier ne dam seama numai vazand vorbele aruncate in vant, fara acoperire. Doamna Dancile promite ca guvernul condus de ea va face “infrastructura rutieră şi feroviară: unde vom finaliza în următorii ani 350 de kilometri de autostradă şi 250 de kilometri de cale ferată.”

Insa doamna nu a specificat un termen de finalizare al acestor kilometri de autostrada. Avand in vedere ca in 30 de ani am reusit sa facem numai 748 de kilometri si ca in lucru exista numai 150 de kilometri de autostrada in diferite stadii, de la proiect la fundatie turnata, sunt slabe sansele spre zero sa vedem in acest mandat 350 de kilometri realizati.

Absolut fiecare guvern dinainte a facut acelasi lucru: a promis, s-a jurat cu mana pe inima, a cheltuit milioane de Euro pe studii de fezabilitate prin contracte acordate unor prieteni, si nu a facut absolut nimic. Asadar, de ce ar trebui sa o credem pe doamna Dancila cand ne promite imposibilul si ne arunca in ochi 350 de kilometri fictivi? Daca in 30 de ani Romania a facut 748 de kilometri de autostrada, inseamna ca 350 se vor face cam in... 12 ani. Corect?

Foto: victoralexeev.wordpress.com

Distribuie pe Facebook
mai multe