Premiu pentru Skoda la Automotive Brand Contest 2012

Premiu pentru Skoda la Automotive Brand Contest 2012
Producatorul de automobile Skoda a fost premiat la "Automotive Brand Contest" 2012, o competitie internationala pentru design si marca.
Distribuie pe Facebook

Skoda a obtinut premiul la categoria "arhitectura", pentru standul de la editia de anul trecut de la Salonul Auto International din Frankfurt (IAA). Prin acordarea premiului, Consiliul German de Design, o foarte respectata asociatie din domeniul design-ului, a confirmat succesul pe care marca Skoda l-a avut comunicand la IAA pe temele dezvoltare internationala si corporate identity.

Juriul competitiei pentru design si marca, format din experti ai Consiliului German de Design, a desemnat Skoda ca fiind castigatoarea la categoria "arhitectura". Prezenta foarte bine primita a marcii la IAA 2011 s-a axat, in special, pe pozitionarea sa ca jucator de talie mondiala, in stransa legatura cu ofensiva internationala a modelelor sale si in spiritul noului corporate design.



Un automobil pentru pietele internationale
Ca highlight al gamei de produse, "MissionL" a intruchipat la Frankfurt, intr-un mod cu totul special, realinierea marcii. Fiind un model care prezinta noul design al marcii si care este apropiat de versiunile destinate productiei de serie, MissionL a oferit o avanpremiera tangibila pentru actualul model Skoda Rapid.

Premiu pentru Skoda la Automotive Brand Contest 2012


Rapid, noul model al marcii, fabricat la uzina principala din Mlada Boleslav, tocmai a avut debutul international la Salonul Auto de la Paris si va fi introdus in Europa incepand cu luna octombrie a acestui an. Din 2013, Rapid va fi produs si in versiunea specifica pietei din China, iar de la inceputul anului 2014 va fi fabricat si in Rusia.
Un stand care simbolizeaza intreaga lume
Un element vizual important al standului Skoda de la salonul IAA a fost un gigantic glob 3D, ale carui trasaturi de design s-au regasit pe tot cuprinsul standului, cu continentele individuale formand "coduri", care au oferit vizitatorilor salonului acces la descarcarea pe smartphone-uri a filmelor despre marca si modelele sale.
Accentuand si mai mult internationalizarea companiei, personalul standului a fost imbracat in hainele traditionale specifice tarilor in care Skoda este reprezentata. Conform parerii juriului competitiei, Skoda a reusit sa comunice consistent si creativ mesajele marcii la Frankfurt si sa le prezinte foarte clar vizitatorilor. Agentia de creatie becc, cu sediul in Munchen, a sprijinit Skoda in realizarea standului de la IAA.

Premiu pentru Skoda la Automotive Brand Contest 2012

"Automotive Brand Contest" (Competitia Marcilor Auto) este un concurs international, neutru, de design, destinat marcilor de automobile, prin intermediul caruia Consiliul German de Design a inceput in 2011 sa evalueze designul iesit din comun al produselor si campaniilor de comunicare din industria auto. Premiile sunt acordate in cadrul a unsprezece categorii si nu se concentreaza doar pe designul automobilelor.

Mai mult, concursul evalueaza designul specific al marcii in toate mediile folosite. La fiecare categorie este ales cate un castigator, iar campionul absolut este denumit "Best of Best." Juriul format din experti include reprezentanti independenti din domeniile media, design, comunicare de marca si din comunitatile academice. Ceremonia de premiere din acest an a avut loc la Salonul Auto de la Paris 2012.

Consiliul German de Design este o institutie independenta, care este activa la nivel international si sustine companiile in comunicarea eficienta a design-ului, incurajand totodata constientizarea designului in randurile publicului larg. Creat in 1953, ca fundatie, in baza unei decizii a Bundestag-ului (camera deputatilor parlamentului german), Consiliul German de Design sustine competitii, expozitii, conferinte si seminarii si realizeaza publicatii in vederea incurajarii excelentei in design.

Premiu pentru Skoda la Automotive Brand Contest 2012

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2012