Prima editie Dacia Duster Camp a repurtat un succes de public

Prima editie Dacia Duster Camp a repurtat un succes de public
Dacia Duster Camp este un eveniment adresat proprietarilor de Dacia Duster 1.5 dCi cu tractiune 4x4, care vor sa exploreze natura, sa isi testeze propriile limite si, in acelasi timp, sa descopere cat de capabil este in off-road modelul Duster. La aceasta prima editie au participat 19 masini din toata colturile tarii, ce s-au reunit pe platoul circuitului de motocross de la Zarnesti.
Distribuie pe Facebook
Spre deosebire de alte evenimente asemanatoare din Romania, la Dacia Duster Camp poate participa intreaga familie, astfel ca fiecare echipaj a avut cel putin doi membri. Probabil ca aceasta editie a inregistrat si un record greu de doborat, si anume cel mai tanar participant, in varsta de doar 9 luni.
In cele doua zile de desfasurare ale evenimentului, posesorii de Dacia Duster prezenti au participat la trei ateliere: deprinderea calitatiilor off-road ale masinii intr-un poligon spectaculos, orientare turistica si un mini raid in teren accidentat desfasurat in zona Poiana Marului. "Mi-a facut mare placere sa particip la aceasta prima editie Dacia Duster Camp, pentru ca era putin probabil sa fac acest lucru pe cont propriu.Cu siguranta voi participa si anul viitor, deoarece organizarea a fost excelenta.", a declarat Gabriel Vintila din Campulung Muscel.

Prima editie Dacia Duster Camp a repurtat un succes de public

Pe tot parcursul evenimentului, specialisti off-road au fost la dispozitia participantilor pentru a-i consilia in abordarea traseului si a le prezenta tehnicile de abordare a obstacolelor. De altfel, in poligonul off-road s-a facut mai intai o tura de recunoastere, cu instructorii la volan pentru cunoasterea punctelor dificile, pentru ca apoi proprietarii sa parcurga singuri circuitul. Pentru ca totul sa decurga in siguranta maxima, fiecare masina a fost insotita de un specialist off-raod.

Ilie Stefan din Pitesti declara: "Mi s-a parut foarte interesant acest eveniment si la cei 66 de ani ai mei consider ca Dacia Duster este o masina deosebit de reusita pentru acest tip de trasee si, in acelasi timp, extrem de potrivita pentru drumurile noastre. Chiar sfatuiesc oamenii sa vina la Dacia Duster Camp pentru a vedea adevaratele performante ale masinii. Imi pare rau ca nu am avut ocazia ca in tinerete sa am o asemenea masina."

Prima editie Dacia Duster Camp a repurtat un succes de public

La eveniment au fost prezenti si doi ingineri ai Grupului Renault Romania, care participa in Campionatul National de Off-Road cu vehicule Dacia Duster. Acestia au sustinut un seminar tehnic despre capabilitatile modelului Duster, tehnici de condus in off-road si particularitati ale versiunilor Duster 4x4. "Am venit cu masina preparata pentru competitii, precum Campionatul National de Off-Road si suntem fericiti sa impartasim din experienta noastra clientilor de Duster, prezenti la acest eveniment. Noi suntem foarte multumiti de Dacia Duster si, din fericire, nu am avut nici o problema care sa ne impiedice sa finalizam o cursa. Pot spune ca Duster se compara cu off-road-eri cu traditie, fiind un model foarte usor de preparat pentru competitii." a declarat Mihai Ursu, Automobile Dacia.

La finalul celor doua zile ale evenimentului, toti participantii au apreciat ideea de organizare a Dacia Duster Camp, anuntand de pe acum ca vor participa din nou la o viitoare editie. De asemenea si grupul Michelin Romania a fost prezent in calitate de partener, fapt ce demonstreaza, o data in plus, oportunitatea unui astfel de concept, destinat proprietarilor de Duster.

Prima editie Dacia Duster Camp a repurtat un succes de public

Prezent la Dacia Duster Camp, Dan Vardie, presedintele grupului Automedia, fondator al Juriului International Autobest si reprezentantul Romaniei in Juriul International Engine of the Year a declarat: "Este extraordinar ca Automobile Dacia a luat decizia sa faca un asemenea eveniment de o anvergura realmente nationala. Toti participantii au fost selectionati cu ajutorul dealerilor Dacia si toti sunt posesori ai unui Duster.

Ei au avut ocazia sa invete de la specialistii off-road ce poate face masina in teren accidentat, iar de la inginerii Dacia au aflat solutiile si atuurile tehnice care conduc la asemenea performante. Dacia Duster Camp este un eveniment nu doar unic, ci si de dorit sa fie organizat cel putin o data pe an. Visul nostru este sa se ajunga la un moment dat cand pe platoul Zarnesti-ului sa nu mai fie loc de masini, pentru a ne bucura de acest fenomen numit Duster."

Prima editie Dacia Duster Camp a repurtat un succes de public

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (275) Poze Dacia Duster Camp 2012
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Septembrie 2012