Primarul Capitalei anunta achizitionarea a 250 de tramvaie noi

Primarul Capitalei anunta achizitionarea a 250 de tramvaie noi
In plus, lucrarile pentru modernizarea liniilor vor incepe in primavara, potrivit lui Nicusor Dan.
Distribuie pe Facebook

Nicusor Dan, Primarul General al municipiului Bucuresti, a declarat, joi, ca lucrarile pentru modernizarea liniilor de tramvai vor incepe in primavara.

"Am semnat 11 contracte pe care le-am atribuit in urma licitatiei, iar pentru 8 dintre acestea am dat deja ordin de incepere a proiectarii", a mai anuntat edilul.

Conform acestuia, liniile care vor fi modernizate sunt pe artere precum str. Barbu Vacarescu, str. Lizeanu, bd. Lacul Tei, bd. Dimitrie Pompeiu, sos. Petricani, Calea Grivitei, bd. Dinicu Golescu, Bd. Marasesti, bd. Chisinau, bd. Basarabia, bd. Expozitiei, bd. Garii Obor, bd. Ferdinand, sos. Pantelimon sau bd. Timisoara.

"Din cei 150 de km de retea pe care o are Bucurestiul doar 90 au fost modernizati si aceia in urma cu peste 20 de ani", a declarat Primarul Capitalei.

Edilul a mai adaugat ca "Bucurestiul are nevoie de inca 250 de tramvaie noi, moderne, pe care le vom achizitiona cu bani europeni". Potrivit lui Nicusor Dan, "pentru ca acest lucru sa se intample e nevoie sa reparam infrastructura pentru ca este o conditie pe care orice finantator o pune".

"In ceea ce priveste finantarea lucrarilor de modernizare a liniilor de tramvai avem la dispozitie, prin POR, suma de 300 de milioane de euro alocata pentru regiunea Bucuresti-Ilfov, si, imediat ce ghidul va fi publicat, vom aplica pentru finantare. Cofinantarea va fi asigurata din imprumuturi fie de la Banca Europeana de Investitii, fie de la Banca Mondiala, banci cu care am initiat deja discutii.

Concomitent, avem in derulare patru studii de fezabilitate pentru extinderea liniilor de tramvai in zone precum Piata Unirii, partea de sud-est a inelului median, prelungirea traseului de tramvai de la Aeroportul Baneasa pana la centrul comercial Baneasa si unul pentru prelungirea tramvaiului pe sos. Bucuresti – Targoviste, pana la centrul comercial Colosseum" a mai declarat Nicusor Dan, Primarul General al municipiului Bucuresti.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 9 Noiembrie 2023