Primul drum de mare viteza din Romania iluminat integral a fost deschis circulatiei

Primul drum de mare viteza din Romania iluminat integral a fost deschis circulatiei
Lucrarile de executie au inceput in toamna anului 2021 si s-au finalizat in termenul contractual, potrivit autoritatilor.
Distribuie pe Facebook

Dam in trafic inca un drum de mare viteza

De la aceasta ora, se poate circula pe primul drum de mare viteza finalizat din acest an, intrucat a avut loc darea in trafic a drumului expres care leaga Centura Oradei si Autostrada Transilvaniei A3.

Implementarea si finalizarea acestui proiect a punctat cateva premiere pentru infrastructura rutiera din Romania, avand primul Studiul de Fezabilitate realizat in parteneriat cu autoritatile locale bihorene si iluminat public pe toata lungimea traseului.

Acest proiect a cuprins executia a:

- 18,96 km lungime traseu, intre sensul giratoriu Calea Sintandrei si Biharia

- 3 noduri rutiere

- 9 pasaje

- 3 poduri

- 31 podete

Lucrarile de executie au inceput in toamna anului 2021 si s-au finalizat in termenul contractual, iar valoarea contractului este de 670 milioane lei, fara TVA, fonduri europene nerambursabile, din cadrul programului POIM.

Ritmul sustinut al acestui constructor a incadrat finalizarea lucrarii in termenul contractual, constructorul fiind un exemplu de "ASA DA", reusind pana la aceasta lucrare sa finalizeze trei proiecte inainte de termenul contractual: 1) Pasajul Mogosoaia de pe Centura Capitalei, 2) sectiunea Ungheni - Targu-Mures a Autostrazii A3, 3) Lotul Chetani - Campia Turzii de pe A3.

Proiectul drumului expres care leaga Centura Oradei si A3 a reprezentat un exemplu de buna colaborare intre toti factorii implicati: domnul Ilie Bolojan - presedintele Consiliului Judetean Bihor, domnul Florin Birta - primarul orasului Oradea, reprezentantii autoritatilor locale, domnul director al CNAIR - Cristian Pistol, domnul Felician Cernestean - director implementare CNAIR, membrilor comisiei de receptie, reprezentantilor autoritatilor locale, membrilor Unitatii de Implementare a Proiectului, dar si echipa directiei de specialitate ce gestioneaza fondurile europene din cadrul MTI, al carei director este Felix Ardelean, carora le multumesc!

Multumim de asemena antreprenorului Strabag dar si tuturor celorlalti care au contribuit la acest proiect subcontractorilor, inginerilor, echipelor de muncitori, dulgheri, fierari, operatori de utilaje, colegilor de la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si CNAIR!, a declarat, joi, Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor.

Conform autoritatilor, drumul expres care leaga Centura Oradei si Autostrada Transilvaniei A3 este primul drum de mare viteza din Romania care are sistem de iluminat public pe toata lungimea traseului.

Distribuie pe Facebook
mai multe