Primul taxi cu 1 milion de kilometri la bord este un Prius!

Primul taxi cu 1 milion de kilometri la bord este un Prius!
  • O Toyota Prius a atins recent pragul de 1 milion de kilometri
  • Hibridul japonez se afla in slujba unei companii de taximetrie
  • Automobilul nipon nu a avut nevoie de nici un fel de reparatie
Distribuie pe Facebook

Automobilul unei companii de taximetrie din capitala Austriei a reusit sa adune la bord, pe parcursul celor sase ani ai sai de activitate, nu mai putin de un milion de kilometri. Ceea ce este insa cu adevarat impresionant abia acum urmeaza...

Atunci cand vine vorba de modelul Toyota Prius, primele detalii care iti vin in minte cu privire la hibridul japonez se afla cel mai probabil in stransa legatura cu consumul redus de carburant si emisiile mici de dioxid de carburant ale acestuia. Dar asta nu e tot. Dupa cum urmeaza sa aflam astazi, automobilul nipon nu este doar una dintre cele mai eficiente masini ale planetei, ci si una dintre cele mai fiabile. Si avem si dovada care sa sustina aceasta afirmatie.

Despre ce este insa vorba mai exact? Pai, asa cum scriam si putin mai sus, automobilul unei companii de taximetrie din capitala Austriei a reusit sa atinga recent pragul celor un milion de kilometri rulati. Exemplarul in cauza este o Toyota Prius care, in cei sase ani de activitate ai sai, nu a avut nevoie de nici un fel de reparatie majora, hibridul japonez mergand la service-ul auto doar pentru reviziile normale, caracteristice oricarei masini de altfel.

Compania de taximetrie din Viena care detine aceasta Toyota Prius mai are in flota sa peste alte 200 de exemplare ale hibridului japonez si spera ca toate celelalte automobile ale sale va reusi sa atinga respectabila bariera de 1.000.000 kilometri parcursi.

Cat despre modelul Toyota Prius, hibridul nipon a fost lansat pe piata in cursul lui 1997, initial doar pe piata auto din Japonia, facandu-si insa trei ani mai tarziu aparitia si pe Batranul Continent. Propulsia este asigurata si in prezent de o combinatie intre un motor pe benzina si unul electric.

Prius-ul cu 1 milion kilometri la bord!

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Decembrie 2013