Probabil cea mai rulata limuzina din lume. Cum arata masina de lux dupa mai bine de 1.500.000 de KM parcursi in total

Probabil cea mai rulata limuzina din lume. Cum arata masina de lux dupa mai bine de 1.500.000 de KM parcursi in total
  • Acest Lexus LS de generatie a doua are 1.500.000 KM in bord
  • Limuzina din 1996 ascunde sub capota un motor V8 de patru litri
  • Masina japoneza de lux functioneaza in continuare
Distribuie pe Facebook

Cea mai rulata limuzina din lume este un Lexus LS de generatie a doua, fabricat in cursul anului 1996. Cu toate ca ar putea parea greu de crezut, masina japoneza de lux a parcurs peste 1.500.000 de kilometri pana la momentul de fata.

Chiar daca a fost lansata pe piata in urma cu doar trei decenii, la mare distanta de concurenta germana, prima limuzina din scurta istorie a companiei Lexus a reusit sa anuleze numaidecat avansul tehnologic luat de Mercedes S-Class si sa urce in ierarhia masinilor de lux.

Fiabilitatea este una dintre caracteristicile care au propulsat direct in top modelul LS, automobilul japonez reusind sa parcurga in unele cazuri chiar si peste 1.5 milioane de kilometri fara probleme majore la motor sau cutie, dupa cum este cazul acestui exemplar.

Cum arata astazi limuzina companiei Lexus, dar si cum se conduce masina de lux fabricata in cursul anului 1996 - care gazduieste in compartimentul motor un benzinar aspirat cu opt cilindri in V, de patru litri si 260 CP - ei bine, aflam chiar din urmatorul material video.

Revenind la scurta istorie a automobilului japonez, precizam ca prima generatie a modelului LS a fost lansata pe piata la sfarsitul decadei 1980, in timp ce inlocuitorul vechiului XF10 si-a facut aparitia in showroom-uri aproape cinci ani mai tarziu, inainte de finele lui 1994.

Cea mai recente reiteratie a limuzinei de la Lexus, care concureaza astazi impotriva unor nume precum Mercedes S-Class, a debutat in 2017, printre calitatile masinii japoneze de lux numarandu-se inclusiv design-ul fabulos de la exterior, in stilul unui coupe cu patru usi.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Februarie 2019