Productia unicului BMW cu motor central din epoca moderna a ajuns la final. Cum arata ultimul exemplar

Productia unicului BMW cu motor central din epoca moderna a ajuns la final. Cum arata ultimul exemplar
  • Productia modelului i8 a ajuns la final
  • Ultimul exemplar a parasit linia de asamblare
  • Finisat intr-o nuanta unica
Distribuie pe Facebook

Constructorul bavarez de automobile a oprit, oficial, productia modelului i8. Ultimul exemplar tocmai a parasit linia de asamblare a uzinei din Leipzig si este finisat intr-o nuanta unica pentru acest model.

La doi ani de la lansarea conceptului i8, in 2011, BMW a lansat cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt versiunea de serie a singurului model cu motor pozitionat central din epoca moderna a brand-ului.

i8 este echipat cu un motor pe benzina, de 1.5 litri si trei cilindri in linie, si o unitate electrica, care dezvolta impreuna pana la 374 de cai putere si 570 Nm cuplu. In modul full electric, super masina germana poate parcurge pana la 29 de kilometri.

In ultimii sase ani, 20.500 de clienti au optat pentru BMW i8 insa constructorul din Munchen i-a anuntat "retragerea" in urma cu ceva timp. Productia ar fi trebuit oprita in luna aprilie dar pandemia de coronavirus a inchis fortat uzina din Leipzig si, implicit, a decalat momentul.

Acum ca lucrurile au revenit cat de cat la normal si fabrica a fost redeschisa, BMW a oprit definitiv productia acestui model. Ultimul exemplar este un i8 Roadster finisat in nuanta Portimao Blue. Cei de la BMW Blog sustin ca ar fi singurul i8 vopsit in aceasta culoare.

Ultimul BMW i8

In ciuda disparitiei acestui model, BMW intentioneaza ca pana in 2025 sa aiba in gama nu mai putin de 25 de modele electrificate. In lunile urmatoare, bavarezii sunt asteptati sa lanseze versiunea cu zero emisii a lui X3, deumita iX3.

Distribuie pe Facebook
mai multe