Profita de weekend si urca Transfagarasanul. De luni, cel mai frumos drum din lume se INCHIDE pana la vara

Profita de weekend si urca Transfagarasanul. De luni, cel mai frumos drum din lume se INCHIDE pana la vara
  • CNAIR anunta inchiderea Transfagarasanului
  • Portiunea dintre Piscu Negru si Balea Cascada
  • Soferii sa respecte sfaturile politistilor si semnalizarea rutiera
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au anuntat ca incepand de luni, 4 noiembrie, Transfagarasanul se inchide pe portiunea Piscu Negru - Balea Cascada. Transalpina este inchisa deja de la inceputul acestei saptamani.

In urma cu zece ani, celebra emisiune auto Top Gear ajungea si in Romania. Jeremy Clarkson, Richard Hammond si James May au vizitat tara noastra la bordul a trei super masini si au urcat inclusiv Transfagarasanul.

De atunci, Drumul National 7C a ajuns sa fie cunoscut la nivel global drept "cel mai bun drum montan din lume". Problema este insa ca Transfagarasanul este inchis pe perioada iernii, iar in timpul sezonului cald toata lumea se inghesuie sa il traverse si astfel se creeaza o aglomeratie de nedescris.

Revenind insa la oile noastre, sezonul rece incepe sa-si faca tot mai simtita prezenta iar la munte zapada si-a facut deja aparitia. Inclusiv pe Transfagarasan, acolo unde drumarii au inceput deja degajarea drumului.

In consecinta, CNAIR anunta ca incepand de luni, 4 noiembrie, Transfagarasanul se inchide pe portiunea cuprinsa intre Piscu Negru si Balea Cascada. Mai exact, de la km 104+000 pana la km 130+800.

Autoritatile fac apel la soferi sa respecte sfaturile politistilor si semnalizarea rutiera existenta pe Transfagarasan, pe urmatoarele sectoare: km 0+000, localitatea Bascov, judetul Arges si km 104+000, Piscu Negru si km 130+800, Cabana Balea Cascada si intersectia cu DN1 km 151+955, judetul Sibiu.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 31 Octombrie 2019