Programul de stagii 'Drive your future' 2012 a ajuns la final

Programul de stagii 'Drive your future' 2012 a ajuns la final
Distribuie pe Facebook
Timp de trei luni, din aprilie pana in iunie, 155 de studenti proveniti de la universitati partenere din toata tara, cu profiluri diferite, au facut practica in cadrul entitatilor Grupului Renault. Acompaniati de specialisti ai Grupului in diverse meserii, stagiarii au descoperit activitati specifice din domeniul constructiei automobilului: de la inginerie, fabricatie pana la comercializare. La finalul stagiului, acestia au sustinut o prezentare in functie de domeniul ales pentru stagiu. O parte dintre studenti au ales sa combine tema aleasa cu proiectul de diploma de licenta.
Oferta educationala a Grupului a cuprins si o formare lingvistica. Cei 155 de studenti au participat la cursuri de invatare a unei limbi de circulatie internationala (franceza sau engleza). Fiecare stagiar a beneficiat de 20 de ore de formare. Cursurile au fost gratuite si organizate in parteneriat cu Global English.
Prin programul de stagii "Drive your future", Grupul Renault sprijina insertia tinerilor pe piata muncii, aflata intr-o continua dinamica. Astfel, studentii au beneficiat si de ateliere de insertie profesionala realizate de specialisti in resurse umane ai Grupului. Impartiti in echipe de lucru, toti cei 155 de stagiari au invatat cum sa redacteze un Curriculum Vitae (strategii, continut, forma), cum sa caute un loc de munca (strategii, motoare de cautare) si cum sa sustina un interviu in fata angajatorului (simulari de interviuri cu recrutori ai departamentului de resurse umane al Grupului). Atelierele au permis participantilor sa se antreneze pentru cautarea si obtinerea unui loc de munca dupa terminarea studiilor universitare.
"Mi s-a parut util pentru ca am descoperit viziunea recrutorilor asupra modului in care trebuie redactat un CV. Mi s-a parut interesant impactul pe care il au anumite informatii pe care le includem in CV. Acest atelier a imbunatatit nivelul meu de cunostinte." , a declarat Oana Maria Balas, studenta la Universitatea Politehnica, Facultatea Ingineria si Managementul Sistemelor Tehnologice, stagiara in domeniul ingineriei vehicul.
Programul de stagii pentru anul 2012 a fost lansat inca de la sfarsitul anului trecut, in luna noiembrie.
Temele au fost comunicate universitatilor partenere, iar inscrierile s-au facut online, pe site-urile companiei. Studentii au fost selectati pe baza interviurilor cu responsabilii de resurse umane ai Grupului si specialisti din zona temelor propuse.
In ultimii zece ani, 700 de studenti au facut practica la uzinele Dacia si in cadrul Grupului Renault. O parte dintre acestia au fost angajati de catre companie. In viitor, in functie de necesitate si de proiectele de recrutare existente, Grupul va continua sa selecteze viitori colaboratori printre stagiari. Prin organizarea anuala a acestui program de stagii, unul dintre cele mai mari programe oferite de catre un angajator in Romania, Grupul Renault vine in intampinarea studentilor care vor sa faca primul pas in cariera. Ei pot, astfel, beneficia de o prima experienta practica in domeniul ales, de indrumare din partea specialistilor Grupului pe toata perioada stagiului, de posibilitatea realizarii lucrarii de licenta, dar si de alte avantaje precum bursa lunara, transport zilnic, cazare, masa de pranz la sediul companiei.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Iulie 2012