Puristii sunt in extaz! Noul BMW M3 ar putea avea pana la urma o versiune cu RWD si cutie manuala

Puristii sunt in extaz! Noul BMW M3 ar putea avea pana la urma o versiune cu RWD si cutie manuala
  • Noul M3 ar putea avea o versiune pentru puristi
  • Va fi mai slaba decat varianta standard
  • BMW lanseaza noul M3 la Salonul Auto de la Frankfurt
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, noua generatie M3 ar putea avea o varianta pentru puristi, adica cu tractiune spate si transmisie manuala. Din cate se pare aceasta se va numi M3 Pure si va veni si cu cateva elemente de caroserie specifice.

Cel mai popular model BMW din toate timpurile, Seria 3, a primit o noua generatie la finalul anului trecut cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Sedanul a primit atat imbunatatiri estetice, in ton cu noul limbaj de design al bavarezilor, dar si cateva modificari tehnice care sa-l aduca in secolul 21.

BMW Seria 3 M Performance

Toata lumea asteapta acum versiunea de performanta M3, care debuteaza la inceputul lunii septembrie la Salonul de casa al nemtilor, adica la Frankfurt. Din informatiile pe care le avem pana acum, neoficiale ce-i drept, noul M3 va fi propulsat de o unitate twin-turbo de 3.0 litri, capabila de 480 de cai putere si cel putin 650 Nm cuplu.

BMW Seria 3 M Performance

In standard, sedanul va avea o transmisie automata cu opt rapoarte si, o chestie care nu este deloc pe placul puristilor, tractiunea integrala preluata de la noul M5. Vestea buna este insa ca masa proprie a scazut cu 65 de kilograme comparativ cu modelul actual.

BMW Seria 3 M Performance

Comentariile acide ale impatimitilor marcii bavareze, vis-a-vis de aceasta tractiune integrala, nu au intarziat sa apara, iar reprezentantii BMW se pare ca i-a ascultat. Potrivit celor de la Car Magazine, noul M3 va putea fi comandat si intr-o versiune Pure, cu o cutie manuala de viteze cu sase rapoarte si tractiune spate.

BMW Seria 3 M Performance

Aceeasi sursa spune ca acest M3 Pure va avea mai putina putere decat varianta standard, 460 de cai versus 480 de cai, si mai putin cuplu tocmai pentru ca BMW nu are o transmisie manuala capabila sa reziste la peste 650 Nm cuplu.

BMW Seria 3 M Performance

Cat despre aspectul exterior si interior, versiunea destinata puristilor va veni cu mai multe elemente specifice, cum ar fi spoilerele, o nuanta exterioara oferita exclusiv pe aceasta varianta, tapiterie speciala si ceasuri de bord cu grafica modificata.

BMW Seria 3 M Performance

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze BMW Seria 3 M Performance
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Ianuarie 2019