Putea fi prima transmisie DSG cu 10 trepte din istorie, dar Volkswagen tocmai a abandonat proiectul

Putea fi prima transmisie DSG cu 10 trepte din istorie, dar Volkswagen tocmai a abandonat proiectul
  • Volkswagen abandoneaza transmisia DSG cu 10 trepte
  • Anuntul a fost facut de un oficial al companiei
  • Inginerii lucrau la dezvoltarea ei de 4 ani
Distribuie pe Facebook

Un oficial al constructorului german de automobile a anuntat ca transmisia DSG cu 10 trepte, la care se lucra de ceva timp, a fost eliminata din planurile de viitor ale companiei.

In 2013, Martin Winterkorn (seful Volkswagen de atunci) anunta ca brand-ul pe care il conduce va dezvolta o transmisie DSG cu 10 trepte, de care urma sa beneficieze mai multe modele din gama, inclusiv Golf-ul. Avantajele unei asemenea cutii inovatoare nu erau puse la indoiala, mai ales ca putea duce fara nicio problema pana la 550 Nm cuplu.

Doi ani mai tarziu apareau primele zvonuri cum ca nemtii nu mai sunt atat de siguri de lansarea acestei transmisii, pentru ca acum, la 4 ani de la anuntarea ei, oficialii Volkswagen sa renunte de tot la ea. Vestea a venit din partea lui Friedrich Eichler, seful departamentului tehnic care se ocupa de trenurile de rulare.

"Cu doua luni in urma am distrus prototipul. Desigur, am pastrat toate datele," le-a spus neamtul celor de la Automotive News cu ocazia evenimentului Vienna Motor Symposium. Motivul concret nu a fost dezvaluit, insa primele indicii arata ca acest tip de transmisie facea parte din abordarea "mai mare este mai bine" din trecutul Grupului, filosofie care a disparut odata cu izbucnirea scandalului Dieselgate.

Daca intra in productie, aceasta transmisie DSG cu zece rapoarte aducea imbunatatiri importante in privinta treptelor de viteza si reducea drastic consumul de carburant, atat pentru motoarele diesel cat si ale celor pe benzina.

In alta ordine de idei, aceasta inovatie nu este singurul lucru la care Volkswagen intentioneaza sa renunte. Oficialii constructorului din Wolfsburg anuntau de curand ca soarta modelelor Scirocco si Beetle nu mai este foarte sigura in viitorul companiei. Motivul principal pentru aceasta decizie ar fi vanzarile slabe inregistrate de cele doua modele din gama.

Distribuie pe Facebook
mai multe