Range Rover Evoque va primi o versiune XL in 2016

Range Rover Evoque va primi o versiune XL in 2016
  • Range Rover Evoque va primi o versiune XL
  • Modelul va fi lansat pe piata in anul 2016
  • La baza se va regasi o platforma din aluminiu
Distribuie pe Facebook

Land Rover pregateste un Range Rover Evoque XL, care se va situa intre modelul actual si Range Rover Sport. Noul SUV va folosi aceeasi arhitectura din aluminiu si va fi lansat in 2016.

Potrivit revistei britanice Autocar, care citeaza un raport al companiei de analiza Bernstein Research, noul model poarta numele de cod L560 si este asteptat sa isi faca aparitia in 2016. Pentru ca face parte din compania-mama, Jaguar Land Rover (JLR), viitorul Evoque XL se va baza pe aceeasi platforma din aluminiu ca noua familie a modelelor compacte Jaguar, urmand a fi construit tot la fabrica noua din Solihull.

Raportul analistilor sugereaza ca noul Range Rover XL ar putea sa atinga un volum de vanzari total de pana la 80.000 de unitati si este foarte probabil sa devina modelul cel mai profitabil dintre cele cinci variante de caroserie (patru modele Jaguar si Evoque XL) bazate pe noua arhitectura de aluminiu PLA (Premium Lightweight Architecture).

De altfel, noul crossover Jaguar, despre care jurnalistii britanici scriu ca va fi mai mic decat conceptul C-X17, va avea un pret de aproximativ 33.000 de lire sterline (aproape 40.000 de euro), in timp ce noul Evoque XL va ridica cu adevarat profitul companiei, pretul sau situandu-se intre 41.000 si 55.000 de lire sterline (49.000 - 65.000 de euro).

Totodata, L560 ar putea deveni cel mai economic model din gama Range Rover, gratie combinatiei dintre platforma usoara si motorizarea de ultima generatie "Hotfire" dezvoltata de Jaguar. Astfel, majoritatea modelelor Range Rover Evoque XL ar putea sa fie echipate cu noile propulsoare in patru cilindri pe benzina si motorina, in diferite variante de echipare.

Pana la momentul lansarii din 2016, compania britanica este asteptata sa scoata pe piata si versiunea cu ampatament lung si sapte locuri a actualui Range Rover, model ce se zvoneste ca va avea un pret format din sase cifre.

In Romania, actualul Range Rover Evoque pleaca de la 36.456 de euro (TVA inclus) si ajunge la 54.436 de euro (TVA inclus).

Distribuie pe Facebook
mai multe