Range Rover-ul Evoque implineste 5 ani de productie in Marea Britanie

Range Rover-ul Evoque implineste 5 ani de productie in Marea Britanie
  • Range Rover-ul Evoque sarbatoreste 5 ani de cand a iesit pentru prima data pe portile uzinei Halewood
  • Din 2011 si pana acum au fost comercializate mai mult de jumatate de milion de unitati la nivel mondial
  • Un exemplar al modelului Evoque paraseste linia de productie la fiecare 170 de secunde
Distribuie pe Facebook

Unul dintre cele mai bine-vandute SUV-uri compacte din lume, Range Rover-ul Evoque, tocmai a implinit 5 ani de cand este produs la uzina Jaguar Land Rover de langa Liverpool, Anglia.

Piata SUV-urilor compacte a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani dupa ce din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru o astfel de masina in detrimentul SUV-urilor pur-sange. Un membru important al acestei piete, tocmai si-a celebrat 5 ani de viata.

Este vorba despre modelul Evoque care este produs la uzina Halewood din Marea Britanie din 4 iulie 2011. In acesti 5 ani, britanicii au vandut mai mult de jumatate de milion de exemplare in peste 180 de tari, reusind performanta ca un model Evoque sa paraseasca linia de productie la fiecare 170 de secunde.

Daca in 2011, Land Rover vindea circa 22.000 de unitati pe an, numarul a crescut la 108.000 in 2015, dovedind popularitatea crescanda a SUV-ului compact britanic.

Pentru a face fata comenzilor, uzina de la Halewood este la capacitate maxima non-stop, iar mai mult de 4.000 de angajati au insumat peste 3 milioane de ore lucrate de noapte in ultimii 5 ani.

Pe langa variantele traditionale cu 3 si 5 usi, englezii au inceput din acest an si productia versiunii Convertible, primul SUV decapotabil din lume.

Din 2011 si pana acum, modelul Evoque a primit 200 de premii la nivel mondial. Aceasta performanta nu ar fi fost posibila daca grupul Jaguar Land Rover nu ar fi investit aproximativ 600 de milioane de lire in modernizarea uzinei engleze, responsabila, inafara de SUV-ul compact, si de Land Rover-ul Discovery Sport.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Iulie 2016