RAR suspenda inmatricularile masinilor second-hand

RAR suspenda inmatricularile masinilor second-hand
  • RAR suspenda inmatricularile masinilor second-hand
  • De vina ar fi o problema de comunicatie
  • RAR a inceput o campanie impotriva eliminarii filtrelor de particule
Distribuie pe Facebook

Registrul Auto Roman suspenda inmatricularile masinilor second-hand din cauza unor comunicatii intre serverele IGPR si cele ale INTERPOL. Pana la deblocarea sistemelor, angajatii efectueaza toate activitatile premergatoare eliberarii documentelor.

Momentan, reprezentantele Registrului Auto Roman se afla in imposibilitatea eliberarii documentelor necesare primei inmatriculari in Romania a vehiculelor second-hand. De vina pentru aceasta intrerupere ar fi o problema de comunicatie intre serverele IGPR si cele ale INTERPOL.

Pana la deblocarea sistemului de comunicatii, angajatii RAR efectueaza toate activitatile, conform programarilor, premergatoare eliberarii documentelor respective.

In alta ordine de idei, Registrul Auto Roman a inceput de curand o campanie impotriva eliminarii filtrului de particule astfel ca in urmatoarea perioada urmeaza numeroase controale la service-uri dar si in trafic.

RAR va verifica daca unele service-uri elimina filtrul de particule, iar cele gasite in ilegalitate vor fi amendate cu sume cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei. De cealalate parte, masinile despistate in trafic fara filtru de particule vor fi nevoite sa repete Inspectia Tehnica Periodica.

"Inlaturarea acestui filtru de particule atrage sanctiuni daca lipsa lui este constatata la controalele tehnice desfasurate in trafic de catre RAR si duce la neacordarea vizei de efectuare a inspectiei tehnice periodice daca lipsa filtrului se constata la momentului efectuarii ITP," au precizat reprezentantii RAR.

UPDATE: Intre timp, problemele au fost remediate iar RAR a reluat procedurile de lucru in vederea eliberarii cartilor de identitate

Distribuie pe Facebook
mai multe