Recall DACIA: Peste 13.000 de masini rechemate in service din cauza airbag-ului de la sofer

  • Dacia recheama in service peste 13.000 de masini
  • Sunt afectate modele din a doua generatie Logan, Lodgy si Dokker
  • Airbag-ul soferului ar putea sa nu se declanseze la nevoie
Distribuie pe Facebook

Constructorul de la Mioveni recheama in service 13.303 masini vandute pe piata din Romania. De vina ar fi airbag-ul pentru sofer, care s-ar putea sa nu functioneze corespunzator in caz de accident.

Dacia a anuntat o ampla campanie de rechemare in service, care afecteaza 13.303 masini vandute pe piata din Romania. Este vorba despre modele precum a doua generatie Logan, Lodgy si Dokker.

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

Potrivit anuntului publicat pe site-ul oficial al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, unitatile vizate au o problema la airbag-ul soferului. Inginerii au descoperit ca "in situatii exceptionale in care este necesara declansarea airbag-ului, exista riscul ca acesta sa functioneze in mod necorespunzator."

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

Airbag-ul va fi inlocuit cu totul in service, iar Dacia estimeaza ca durata operatiunii este de circa 50 de minute. Toti proprietarii masinilor afectate de acest recall vor fi anuntati printr-o notificare in perioada urmatoare, iar reparatia va fi facuta, asa cum este si normal de altfel, pe cheltuiala producatorului.

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

In alta ordine de idei, constructorul de la Mioveni a confirmat zilele trecute ca Duster va primi o versiune cu tractiune integrala si cutie automata, dar ca inca nu poate face publica data lansarii pe piata.

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

"Cutia de viteze automata cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune cand. Atunci cand s-a facut trecerea la standardele WLTP am proritizat si ne-am concentrat intai pe cutia manuala, care reprezenta 85% din vanzari. De asemenea, Duster va avea in viitor o versiune 4x4 cu transmisie automata, insa nu putem spune cand," a declarat Christophe Dridi, directorul general al Dacia.

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

Dacia Logan, Dokker si Lodgy

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dacia Logan, Dokker si Lodgy
mai multe