Reclamele la Dacia si Renault, interzise de CNA

Reclamele la Dacia si Renault, interzise de CNA
O serie de reclame care promoveaza autoturisme Renault, Dacia, Chevrolet si Mitshubishi au fost interzise de la difuzare pe posturile de televiziune, printr-o decizie luata in sedinta de marti a Consiliului National al Audiovizualului (CNA).
Distribuie pe Facebook
Mai precis, este vorba despre spoturile publicitare care promoveaza doua modele Dacia, sase modele Renault, trei modele Chevrolet si un model Mitsubishi, toate difuzate la TV in cursul lunii iulie.

CNA a luat aceasta decizie deoarece considera ca reclamele respective dezinformeaza telespectatorii. S-a constatat ca in clipurile vizate pretul afisat cu caractere mari pe ecrane reprezenta pretul final de achizitie al masinii doar in conditiile in care cumparatorul prezinta trei tichete valorice.


De asemenea, conditiile in care posibilul cumparator poate beneficia de promotia la autoturismul respectiv, adica pretul valabil doar cu trei cupoane valorice, sunt afisate cu litere mici, greu lizibile, in josul ecranului.
Consiliul a decis ca au fost incalcate articolele 93 si 94 din Codul audiovizualului si a stabilit ca reclamele pot fi difuzate din nou la TV doar daca in prealabil s-au operat modificarile de rigoare.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 26 Septembrie 2012