Renault face un mare pas inainte: "Noul Clio va avea o versiune hibrida si functii autonome!"

Renault face un mare pas inainte: "Noul Clio va avea o versiune hibrida si functii autonome!"
  • Renault Clio primeste o generatie noua in 2019
  • Aceasta va fi disponibila inclusiv intr-o varianta hibrida
  • Supermini-ul va beneficia si de sisteme autonome de Nivel 2
Distribuie pe Facebook

Noua generatie Renault Clio va debuta pe piata in 2019 cu o versiune hibrida si functii autonome de Nivel 2. Anuntul a fost facut de Jean-Christophe Kugler, seful Grupului Renault in Europa.

Supermini-ul Clio este unul dintre cele mai populare modele ale brand-ului din Hexagon. Ajuns deja la a patra generatie, lansata in 2012, modelul a primit un facelift in urma cu un an pentru a putea tine pasul cu rivalii din segment.

Renault Clio GT-Line

Inginerii francezi pregatesc deja noua reiteratie care potrivit celor mai recente informatii va veni cu cateva surprize placute pentru fani. Aceasta va debuta pe parcursul anului 2019, iar design-ul exterior si interior s-ar putea sa fie inspirat din actualul Megane, sau cel putin sa urmeze exemplul de evolutie al acestuia.

Renault Clio GT-Line

Gama concreta de motorizari ramane inca un mister, insa unele voci sustin ca noul Clio va putea fi comandat in continuare cu un propulsor de 0,9 litri TCe, revizuit desigur, dar si cu o unitate diesel de 1,5 litri DCi. Marea surpriza la acest capitol o reprezinta disponibilitatea unei versiuni hibrid, oferita in premiera.

Renault Clio GT-Line

Informatiile despre aceasta sunt practic inexistente deocamdata, insa presa internationala speculeaza ca supermini-ul de la Renault ar putea primi o varianta plug-in hibrid.

Renault Clio GT-Line

Asa cum era normal, noua generatie va fi intesata de tehnologie de ultima ora si chiar de sisteme de asistenta activa de Nivel 2. Potrivit Politicii Federale a Vehiculelor Autonome, publicata in urma cu un an de Departamentul Transporturilor din SUA, aceste tipuri de sisteme pot indeplini anumite sarcini, in timp ce soferul monitorizeaza mediul inconjurator si realizeaza celelelate sarcini.

Renault Clio GT-Line

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Renault Clio GT-Line
mai multe