Renault planuieste un parteneriat cu Nismo pentru o gama de SUV-uri performante. Uite care sunt primele victime

Renault planuieste un parteneriat cu Nismo pentru o gama de SUV-uri performante. Uite care sunt primele victime
  • Renault se gandeste serios la o gama de SUV-uri performante
  • Acestea ar urma sa fie dezvoltate impreuna cu japonezii de la Nismo
  • Primele pe lista ar fi Kadjar si Captur
Distribuie pe Facebook

Francezii de la Renault se gandesc sa dezvolte pe viitor variante performante ale modelelor Kadjar si Kaptur. In proces va fi angrenata si divizia Nismo a japonezilor de la Nissan.

Asa cum bine stim, segmentul SUV-urilor este intr-o continua crestere, si din ce in ce mai multi constructori de automobile cauta modalitati de a profita de acest lucru. Francezii de la Renault nu fac nota discordanta, si dupa lansarea modelelor Kadjar si Captur, au anuntat ca vor sa dezvolte variante performante ale acestora.

Intr-un interviu acordat recent britanicilor de la Autoexpress, Bruno Ancelin, vice-presedinte executiv al diviziei de planificare de produse si programare din cadrul Renault, a declarat ca francezii nu exclud dezvoltarea unui SUV de catre divizia Renaultsport.

Mai mult de atat, acesta sustine ca "Am creat mai multe prototipuri, si nu avem nicio indoiala ca ar functiona in privinta SUV-urilor. Uitati-va la competitori; multi dintre ei au astfel de modele si functioneaza. Ar merge in cazul lui Captur, si ar merge si in cazul lui Juke."

Ancelin nu a mentionat degeaba crossover-ul japonezilor de la Nissan, deoarece divizia de inalta performanta a francezilor se gandeste serios la o colaborare cu japonezii de la Nismo, pentru a dezvolta mai multe modele de acest fel.

Desi deocamdata nu se cunosc prea multe detalii, unele voci sustin ca sub capota Captur-ului RS vom regasi cel mai probabil propulsorul Nissan-ului Juke Nismo. In configuratia actuala, agregatul turbo de 1.6 litri dezvolta 197 de cai putere, si este capabil de o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 7.5 secunde.

In acelasi timp, Ancelin a dezvaluit ca Renault are planuri mari pentru noul Megane RS. Francezii vor sa redevina din nou cei mai rapizi pe circuitul Nurburgring, dupa ce recordul pentru masinile cu tractiune fata le-a fost batut de nemtii de la Volkswagen, cu al lor Golf GT Clubsport S.

Distribuie pe Facebook
mai multe