Renault Technologie Roumanie planteaza 87.000 de copaci la centrul tehnic Titu

Renault Technologie Roumanie planteaza 87.000 de copaci la centrul tehnic Titu
Peste 100 de angajati ai RTR au participat sambata, 19 noiembrie 2011, la plantarea a peste 800 de copaci la Centrul Tehnic Titu, intr-o actiune de voluntariat. Evenimentul a demarat operatiunea de plantare a peste 87.000 de copaci in zona pistelor din centru, ca parte a responsabilitatii pe care RTR si-o asuma fata de protectia mediului inconjurator.
Distribuie pe Facebook
Centrul Tehnic Titu prinde radacini cu ajutorul angajatilor
Odata cu finalizarea retelei de piste de la Centrul Tehnic Titu in octombrie 2011, RTR demareaza o ampla operatiune de plantare in centrul de incercari. Peste 87.000 de copaci vor fi plantati in zona pistelor, pentru a reduce poluarea atmosferica si sonora generata de vehiculele testate, dar si pentru a asigura confidentialitatea zonei.
Primele sute de copaci au fost plantati sambata, 19 noiembrie 2011, de peste o suta de voluntari dintre angajatii RTR din Bucuresti, Mioveni si Titu. Solidari cu viziunea RTR de dezvoltare durabila, ei si-au lasat amprenta pe viitorul centrului.
Centrul Tehnic Titu si mediul inconjurator
Pe toata durata constructiei Centrului Tehnic Titu, santierul a respectat cu strictete normele nationale si europene privind protectia mediului inconjurator.
La fel ca toate celelalte locatii industriale ale Renault, Centrul implementeaza un sistem de management al mediului foarte exigent si va solicita certificarea ISO 14001 in 2012.
Politica de protectie a mediului inconjurator a Centrului Tehnic Titu se contureaza in jurul ideilor de prevenire a poluarii, de sensibilizare atat a personalului propriu cat si a prestatorilor, precum si de imbunatatire continua a performantelor de mediu. Pe parcursul primului an de exploatare, a fost pus la punct si un sistem de colectare selectiva a deseurilor.
Centrul Tehnic Titu

Inaugurat pe 15 septembrie 2010, Centrul Tehnic Titu are ca misiune realizarea unei parti din testele de vehicule si organe mecanice concepute de birourile de proiectare ale Grupului Renault. Parte integranta a Renault Technologie Roumanie si a dispozitivului de inginerie al Grupului Renault din Romania, Titu vine in completarea centrelor de la Aubevoye si Lardy (Franta).

Centrul Titu cuprinde bancuri de incercari, destinate vehiculelor intregi si componentelor. Ele permit recrearea unor conditii de functionare extreme: rezistenta la frig, simulator de expunere la soare, cabina de ploaie etc.
Pentru a analiza comportamentul vehiculelor au fost construite si noua tipuri de piste, cu o lungime totala de peste 30 de km, finalizate in luna octombrie 2011. Pista rapida, pistele deformate, zona de proiectie sub caroserie sau zonele de apa reproduc conditiile de rulare ale masinilor din lumea intreaga.
Renault Technologie Roumanie, centru de Inginerie Regionala al Renault
Renault Technologie Roumanie (RTR) este centrul de Inginerie Regional Renault responsabil de dezvoltarea gamei Logan la nivel mondial si, in special, de adaptarile proiectelor fabricate si comercializate pe pietele regiunii Euromed.
In prezent, aproximativ 2500 de ingineri lucreaza in cadrul RTR pentru a proiecta si adapta modelele Dacia si Renault pe diverse segmente vehicul sau mecanica.
La Mioveni, RTR asigura suportul tehnic pentru uzina si pentru furnizorii acesteia.
La Bucuresti, birourile de studii dezvolta si adapteaza proiecte de vehicule pe platforma Logan, pentru a raspunde asteptarilor clientilor din regiune.

La Titu, Centrul Tehnic asigura incercari pentru vehiculele si organele mecanice dezvoltate de birourile de studii ale Grupului Renault.

Distribuie pe Facebook
mai multe