Romania, din nou pe harta tehnologiei - s-a inaugurat centrul Renault de la Titu

Romania, din nou pe harta tehnologiei - s-a inaugurat centrul Renault de la Titu
Ieri s-a inaugurat centrul de teste Renault de la Titu, de langa Pitesti. O pista de 32 de km de testare, bancuri tehnologice si foarte multe cladiri pentru ingineri si proiectanti, toate fac posibila crearea unor noi modele de la 0. Sa speram ca in viitorul apropiat, de aici vor lua nastere noi modele Dacia. Centrul de la Titu este unic in Europa Centrala si de Est.
Distribuie pe Facebook
Lansarea centrului de incercari de la Titu a inceput cu un film de prezentare a unui prototip de masina Dacia care a inceput sa se adreseze audientei.
Printre invitati, s-au numarat presedintele Train Basescu , fostul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, fostul ministru al finantelor Sebastian Vladescu, ambasadorul Frantei Henri Paul dar si alti reprezentanti francezi de la Renault.
Deschiderea oficiala a inceput cu discursul lui Patrick Pelata, al doilea om ca importanta in cadrul Grupului Renault-Nissan. Acesta si-a inceput alocutiunea in limba romana in aplauzele celor prezenti. "Acest eveniment arata determinarea grupului Renault de a-si dezvolta activitatea in Romania de a creea o filiala de automobile intre cele doua tari care sunt atat de apropiate. Titu nu ar fi vazut lumina zilei fara mobilizarea catorva zeci de persoane atat in Romania, cat si in Franta. Tin in primul rand sa multumesc statului roman, care ne-a sustinut mereu, incepand cu dvs domnule presedinte care v-ati implicat personal in gasirea terenului, in continuarea proiectului si in reusita lui" a declarat Patrick Pelata.
Prezent la ceremonie seful statului a tinut sa multumeasca grupului Renault pentru investitiile facute in Romania si in stilul sau caracteristic Traian Basescu spus ca "dezleaga" uzinele Dacia sa foloseasca si pentru alte autoturisme Duster culoarea rosie pentru ca el este singurul posesor al unui Duster de acesta culoare. "Faptul ca Renault a oferit tinerilor ingineri romani sansa sa lucreze, sa produca, sa creeze in Romania este un lucru pentru care eu, personal, tin sa multumesc Grupului Renault si sa multumesc ca o filozofie prietenoasa de a face afaceri a fost aplicata in Romania. Va marturisesc, in calitate de conducator de Logan si Duster, ca am cea mai mare satisfactie conducand aceste doua masini." a afirmat Traian Basescu. La finalul pozei de grup cu toti oficialii presedintele a mai spus ca lipseste o persoana si l-a invitat pe Calin Popescu Tariceanu alaturi de el pe scena.
La sfarsit toata lumea a mers sa vada noul centru si pista de incercari. Un inginer Dacia a explicat unde se vor testa masinile si unde se vor materializa ideile inginerilor romani si francezi. Hale imense nou vopsite in alb, sali unde inginerii lucrau la birourilor lor, bancuri de probe, simulatoare, spatii unde masinile erau adaptate pentru fiecare destinatie cum ar fi Rusia, India, Africa de Sud dar si pentru Europa. Pistele de incercari vor recreea conditiile de pe diverse suprafete de drum, pentru a se vedea cum se comporta masinile, de la drum alunecos pana la sosea cu denivelari.

Centrul Renault de la Titu are o echipa de 300 de persoane si reprezinta o investitie de 166 de milioane de euro. Dintre care 44 de milionae au venit de la Banca Europena pentru Reaconstructie si Dezvoltare. Primele incercari pe piste sunt prevazute pentru luna octombrie. Urmatoarea etapa a proiectului de la Titu va fi terminata cel mai probabil in vara lui 2011 cand toti cei 32 km de piste vor fi gata, spun oficialii Renault.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 16 Septembrie 2010