ROMANIA lui 2019: autostrada in bezna, dupa ce cablurile electrice ingropate in pamant au fost furate

ROMANIA lui 2019: autostrada in bezna, dupa ce cablurile electrice ingropate in pamant au fost furate
  • Jumatate din noua autostrada urbana este in bezna
  • 4 km de cabluri electrice au fost furati
  • Pentru 2019, CNAIR promite 118 km de autostrada
Distribuie pe Facebook

Autoritatile au dat in folosinta la finalul anului trecut ultimii 3 kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti, insa 4 kilometri de cabluri electrice au disparut asa ca jumatate din soseaua de viteza este acum in bezna.

Dupa doi ani dezastruosi pentru infrastructura rutiera din Romania, Guvernul a incercat sa ingrase porcul in ajun anuntand ca pana la finalul anului 2018 vor fi dati in folosinta 100 de kilometri de autostrada.

Asa cum era de asteptat, obiectivul nu a fost nici pe departe atins in contextul in care pana pe 31 decembrie 2018 au fost deschisi circulatiei rutiere numai 58 de kilometri de sosea de mare viteza. Printre acestia se numara si asa numita autostrada urbana, sau cu alte cuvinte ultimii trei kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti.

Numai ca jumatate din aceasta sosea este acum in bezna. Motivul? 4 kilometri de cabluri electrice, care erau ingropate in pamant, au fost furati. Compania de drumuri a descoperit lipsa lor abia dupa ce a inaugurat tronsonul de autostrada, iar furtul a fost acum reclamat la Politie, scrie Digi24.

Tot in 2018, cineva a furat in 12 ore toti catadioptri de pe parapetul montat pe DN67C, cunoscut si sub numele de Transalpina. Aceste elemente de infrastructura sunt vitale, mai ales pentru un drum periculos plin de viraje stranse si coborari abrupte, ajutand la cresterea vizibilitatii parapetilor pe timpul noptii si in conditii de ceata.

Revenind insa la autostrazile patriei, oarecum inexistente, reprezentantii CNAIR promit ca in 2019 vor termina 118 kilometri de drum de mare viteza. "Planul era sa construim 100 de km, cei 100 de km au fost construiti, dar deschisi circulatiei au fost doar 60. Pentru 2019 avem in prognoza 118 kilometri," a declarat Alin Serbanescu, purtatorul de cuvant al companiei de drumuri.

Distribuie pe Facebook
mai multe