Romania s-a umplut de service-uri clandestine. Unele dintre atelierele verificate zilele acestea nu aveau nici macar personal calificat

Romania s-a umplut de service-uri clandestine. Unele dintre atelierele verificate zilele acestea nu aveau nici macar personal calificat
  • Romania s-a umplut de service-uri clandestine
  • Unele dintre atelierele verificate zilele acestea nu aveau nici macar personal calificat
Distribuie pe Facebook

Inspectorii au aplicat sanctiuni in valoare de peste un milion de lei, dupa cate se precizeaza intr-un anunt publicat pe pagina de Facebook a Registrului Auto Roman.

V-ati lasa masina personala sa fie reparata in orice fel de conditii, fara sa stiti daca mecanicii sunt calificati, iar atelierul autorizat?

Daca raspunsul este "nu", sigur imaginile pe care vi le prezentam va vor pune pe ganduri. Luati in calcul ca atelierele improvizate pretind ca sunt service-uri auto care pot gasi o rezolvare pentru problemele autovehicului dumneavoastra, chiar si pentru cele care pot pune in pericol siguranta traficului.

In plus, intr-un service neautorizat va scad si sansele de a putea rezolva pe cale amiabila eventualele inconveniente cauzate de calitatea slaba a reparatiilor.

Tocmai din aceste motive, Registrul Auto Roman este vigilent cu cei care presteaza activitati de reparatii auto, insa o fac in afara legii si in conditii care nu pot garanta siguranta lucrarilor de reparatie.

Aproape 1000 de ateliere din toata tara au fost controlate de inspectorii RAR in ultimele 3 luni, in cadrul unor actiuni complexe. Sanctiunile au depasit un milion de lei.

Inspectorii nostri au gasit neconformitati legate de:

- efectuarea de activitati de reparatii fara autorizatie tehnica;

- efectuarea inspectiei finale care sa demonstreze conformitatea lucrarilor de reparatii (una dintre conditie legale privind admiterea si mentinerea in circulatie a autovehiculului, ulterior interventiei asupra unui autovehicul);

- pastrarea si respectarea conditiilor initiale de autorizare;

- prestatorii de servicii care nu au pregatirea necesara de a interveni la sistemele de securitate ale autovehiculului.

Mihai Dogarescu – sef Departament Supraveghere Piata - RAR

”Evitati sa mergeti pe recomandarea unui prieten cand vreti sa va reparati masina. Verificati cu prioritate ca service-ul sa fie autorizat. in caz contrar, riscati sa primiti o pseudoreparatie care poate fi un real pericol pentru securitatea voastra in trafic. Interventiile in sistemele de siguranta ale autovehiculului sunt complexe si necesita obligatoriu piese si componente omologate”.

RAR atrage atentia ca reparatiile efectuate in ateliere care nu respecta legea sunt calea cea mai sigura spre riscul de a primi servicii de o calitate indoielnica.

Lista atelierelor de reparatii autorizate poate fi consultata aici: https://www.rarom.ro/?page_id=889.

Nu va ghidati dupa principiul “ieftin si rapid” atunci cand aveti nevoie de un atelier de reparatii!, se mentioneaza intr-un anunt publicat - la inceputul acestei luni, pe pagina de Facebook a RAR.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 19 Mai 2022