Romanii isi risca viata zi de zi pe drumuri EXPIRATE. Fara fonduri corespunzatoare "intreaga retea va fi distrusa"

Romanii isi risca viata zi de zi pe drumuri EXPIRATE. Fara fonduri corespunzatoare "intreaga retea va fi distrusa"
  • 61% din reteaua rutiera a Romaniei are durata de functionare expirata
  • Fara fondurile corespunzatoare, reteaua va fi distrusa
  • CNAIR administreaza si intretine 17.740 de kilometri de drumuri
Distribuie pe Facebook

Potrivit unui document oficial, 61% din lungimea totala a retelei rutiere a Romaniei are durata de functionare expirata. In lipsa unor fonduri, Ministerul Transporturilor avertizeaza ca intreaga retea va fi distrusa.

In ciuda promisiunilor electorale, primite de-a lungul anilor, tara noastra sta prost la capitolul autostrazi. Marea problema este ca nici drumurile nationale, folosite la intensitate maxima zi de zi si reparate din an in Pasti, nu sunt intr-o situatie mai buna.

Cum finalul de an se apropie cu pasi rapizi, Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de buget pentru anul 2020, document care include si cateva referinte importante cu privire la starea actuala a drumurilor publice din Romania.

Potrivit acestui document, 61% din reteaua de drumuri publice a tarii are durata de functionare expirata si necesita reparatii urgente.

"Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere asigura in prezent administrarea si intretinerea unei retele de 17.740 de kilometri, din care 824 km de autostrazi si 16.916 km drumuri nationale. Reteaua este dezvoltata pe intreg teritoriul Romaniei. Mentionam ca peste 61% din retea are durata de functionare expirata," se arata in acest proiect de buget.

Autoritatile trag un semnal de alarma si avertizeaza ca fara fondurile corespunzatoare, intreaga retea va fi distrusa.

"CNAIR are nevoie anual de alocarea de la bugetul de stat pentru activitatea de intretinere a infrastructurii rutiere de fonduri financiare in valoare de circa un miliard de lei. Neasigurarea unui buget corespunzator pentru executia acestor tipuri de lucrari va conduce la distrugerea intregii retele rutiere din administrare," mai sustin reprezentantii Ministerului.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Decembrie 2019