Rusine pentru Comisia de Circulatie Bucuresti - cea mai proasta sincronizare a semafoarelor din Europa!

Rusine pentru Comisia de Circulatie Bucuresti - cea mai proasta sincronizare a semafoarelor din Europa!
Nu ar trebui sa mire pe nimeni ca in Bucuresti, la un trafic "normal", masina sa cu un motor de numai 1.6 litri consuma 12 sau 13 litri pentru 100 de km. Principala cauza a consumului urias pe care il scot masinile noastre este sincronizarea defectuoasa a semafoarelor din Bucuresti. Cu ce drept ne obliga Comisia de Circulatie sa platim dublu la carburanti si sa stam asa de mult blocati in trafic? SPUNE-TI PAREREA!
Distribuie pe Facebook

Traficul din Bucuresti este cel putin jenibil - adica JENANT si PENIBIL la un loc. Ne apuca rasul cand plecam fericiti de la un semafor si peste 100 de metri trebuie sa franam, chiar daca suntem pe drum principal, fara trafic din strazile secundare, dar se pune rosu. Dar ar trebui sa ne apuce plansul, nu alta.

Masinile consuma cel putin dublu decat normal, din cauza semafoarelor prost sincronizate sau deloc sincronizate, ceea ce rezulta in noxe mult mai mari, poluare si un aer murdar si plin ne vapori nocivi.

Un angajat al Primariei din Bruxelles, Belgia, venit la Bucuresti, insarcinat cu problemele de trafic din tara francofona, a spus ca nu a mai vazut asa ceva in viata lui. Nu este normal ca pe o strada mare, principala, cum este Bulevardul Unirii de exemplu, sa te opresti la toate semafoarele. "Cu siguranta este una dintre cele mai prost managerizate circulatii din Europa" a spus acesta.

Iar pentru a confirma acest lucru, mai multi cititori au raspuns la intrebarea: ce parere aveti despre sincronizarea semafoarelor din Capitala? Cele mai multe raspunsuri necesitau "bip"-uri nenumarate la adresa Primariei si a Comisiei Tehnice de Circulatie, autoritatea care se ocupa cu fluidizarea circulatiei si sincronizarea semafoarelor.

Eu stau in Militari. Pe Bvd. Iuliu Maniu sunt cel putin 10 semafoare. Cand plec de la primul semafor venind din directia autostrazii, nu am nicio sansa sa merg fluid, macar pana la Cotroceni sau Lujerului. Prind fara exceptie absolut toate semafoarele pe rosu. Plec de la un semafor si urmatorul se vede in zare fiind verde, dar cand ma apropii se face rosu! Parca ar sta cineva ascuns undeva si rade de mine, punand culoarea rosie cand vin eu! Si uite asa imi ia 1 ora jumate intr-o dimineata sa ajung pana la Iancului - Florin, Sector 6.

Oricine are drum prin centru, nu? Dar sa va puna dracu' sa o luati pe Elisabeta, venind dinspre Mihai Bravu. Dupa ce ca in timpul zilei este imposibil sa mergi normal, daca mai si ploua, la revedere. Cat despre semafoare, ce sa zic? Daca nu o iau pe rosu, nu am nicio sansa sa ajung la lucru in timp util. Bine ca toata lumea trece pe rosu, mai ales la Armeneasca. Daca prind 2 semafoare consecutive pe verde, fac matanii si zic bogda-proste, ca alta data, nu o sa mai vad asa ceva! De toata jena semafoarele astea "sincronizate" si mai ales edilii lui Peste care ar trebui sa faca traficul asta sa mearga cat de cat - Nicu, Sector 2.

Pe Stefan cel Mare nu este asa tragic, recunosc, daca plec de la Dristor, sunt zile in care merg destul de bine pana la Victoriei, dar numai seara sau in week-end. Dar sunt strazi pe care circul si pana sa ajung la birou, ma fardez, ma coafez, beau cafeaua si mananc si doua croissante in masina, ca mai mult stau. Cu traficul asta nici nu mai pierd vremea sa ma pregatesc acasa, ca am destul timp in oglinda masinii, in timp ce ascult Radio ZU. Nu este placut, ca fac o ora pana la birou, mai ales pe Bvd. Unirii, dinspre Decebal. Sincronizarea stopurilor este de tot rasul, cand sa accelerez si eu, trebuie sa franez. Iar cu un BMW X5 cu un motor asa de mare cum este al meu, nu e usor. Credeam ca masina consuma in jur de 15, dar in Bucuresti, de la traficul asta si de la stopurile prost sincronizate, consuma 28 benzina, fara sa exagerez! - Mirela, Sector 3.

Cine naiba se ocupa de rahaturile astea de semafoare frate? Eu cred ca astia de la Primarie le-au montat si s-au spalat pe maini, la revedere! Unde naiba vedeti voi sincronizare? Pe Grivita e jale maxima, de la Gara pana in Mogosoaia fac aproape o ora, trebuie sa ma opresc la toate semafoarele, chiar daca nu sunt intersectii sau pietoni. Ar trebui impuscati cu bile de cauciuc astia cu semafoarele lor de cacao, ca ne obliga sa aruncam banii pe fereastra, consuma Loganul asta 14 in Bucuresti, in loc de 8-9 cat ar trebui. E normal domnilor? - Andrei, Sector 1.

TU CE PARERE AI DESPRE SINCRONIZAREA SEMAFOARELOR DIN BUCURESTI?

Distribuie pe Facebook
mai multe