S-a deschis Transfagarasanul! Cel mai impresionant drum din Romania isi asteapta vizitatorii

S-a deschis Transfagarasanul! Cel mai impresionant drum din Romania isi asteapta vizitatorii
  • Transfagarasanul a fost deschis mai rapid decat era programat
  • Tronsonul de drum Piscul Negru-Cabana Balea Cascada este inchis pe perioada iernii
  • Exista inca unele zone cu risc ridicat de caderi de stanci, pietre si viituri
Distribuie pe Facebook

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis in urma unei revizii speciale deschiderea circulatiei rutiere pe Transfagarasan, pe sectorul de drum inchis pana acum.

Drumul National 7C, supranumit Transfagarasan, a fost construit intre anii 1970 si 1974 la ordinul presedintelui de atunci, Nicolae Ceausescu. Gandit initial ca un drum strategic, intinderea de asfalt de 151 de kilometri a cerut eforturi materiale considerabile, iar pretul a fost cu atat mai mare, cu cat 40 de soldati si muncitori (cifra oficiala) si-au pierdut viata.

DN7C- Transfagarasan

Faptul ca ajunge pana la cota 2.042, peisajul si mai ales zonele virajate atat de iubite de pasionatii auto il fac unul dintre cele mai impresionate drumuri din Romania si potrivit britanicilor de la Top Gear, din lume.

DN7C- Transfagarasan

Din pacate insa, Transfagarasanul, sau mai bine spus tronsonul dintre Piscul Negru si Cabana Balea Cascada, se inchide pe perioada iernii din cauza conditiilor nefavorabile dar si din cauza incapacitatii autoritatilor si lipsa infrastructurii de a-l tine deschis. Teoretic, acest sector se deschide in fiecare an la 1 iulie, insa si anul acesta, ca si anul trecut, DN7C a fost deschis mai repede decat era programat.

DN7C- Transfagarasan

Totusi, reprezentantii CNAIR atrag atentia ca pe sectoarele de drum cuprinse intre km 56+700- km 116+000 si km 117+100 - km 132+800 exista inca pericolul de caderi de stanci, pietre si viituri. Tronsoanele periculoase sunt insa semnalizate corespunzator, dar chiar si asa, nu se recomanda stationarea autovehiculelor pe aceste portiuni.

DN7C- Transfagarasan

In fiecare an, milioane de turisti ajung pe celebra intindere de asfalt care traverseaza muntii Fagaras. Pe langa drumul propriu-zis, acestia mai pot vizita Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Cabana si Cascada Capra sau Lacul si Cascada Balea.

DN7C- Transfagarasan

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze DN7C- Transfagarasan
mai multe