S-a dus vremea invartitului in benzina. 5 motive pentru care prefer cutia AUTOMATA de viteze

S-a dus vremea invartitului in benzina. 5 motive pentru care prefer cutia AUTOMATA de viteze
  • Cutia automata este mai comoda pentru sofer
  • Masinile cu cutie automata sunt mai usor de condus
  • Soferul este mult mai atent la drum
Distribuie pe Facebook

Se spune ca niciodata sa nu te angajezi intr-o discutie despre politica sau religie, pentru ca nu vei ajunge niciodata la un numitor comun cu cealalta sau cu celelalte persoane. Aceeasi regula se aplica si in cazul cutiilor de viteze.

Unii conducatori auto prefera transmisiile manuale, altii pe cele automate. Si de aici incepe taraboiul. De ce unii le prefera pe primele, de ce unii pe celelalte? Cele manuale sunt mai bune. Nu, cele automate sunt mai bune. Stii despre ce vorbesc, nu?

Ei bine, mai jos m-am gandit la cinci motive pentru care prefer o masina cu transmisie automata iar daca mai stii tu altele te invit sa le enumeri in sectiunea de comentarii. Asadar, sa incepem.

In primul si-n primul rand, o cutie automata este mai COMODA in trafic si in oras in general. Dupa o zi de munca sau daca ai foarte mult de circulat prin oras nu vrei sa tot tii piciorul pe ambreiaj si sa schimbi incontinuu vitezele. Vrei doar sa pornesti motorul, sa pui transmisia in D si sa-i dai bataie.

Apoi, al doilea motiv este oarecum derivat din primul. O masina cu transmisie automata este mult mai usor de condus decat una cu cutie manuala de viteze. Nu "iti moare" motorul niciodata, nu trebuie sa te obisnuiesti cu ambreiajul, nu poti sa incurci vitezele si asa mai departe. Tot ce ai de facut este ce am zis mai sus: sa o pui in Drive si sa-ti vezi de drum. Simplu, nu?

O masina cu cutie automata de viteze ii da posibilitatea soferului sa fie mult mai atent la drum, iar asta nu o spunem doar noi ci si nenumaratele studii facute pe aceasta tema. Schimbarea vitezelor, potrivirea turatiei, calcatul ambreiajului, toate acestea distrag soferul de la condus si implicit acesta nu este 100% atent la drum.

Daca vorbim de masini performante, cu multi cai putere sub capota, o transmisie automata gestioneaza si pune in valoare mult mai bine puterea dezvoltata de motor. Desigur, asta se aplica si in cazul masinilor obisnuite, insa avantajele se vad cel mai bine la cele pe care le-am mentionat primele. In plus, daca tii mortis sa te implici poti sa schimbi tu vitezele de la padele.

Ultimul motiv ar fi ca masinile cu transmisie automata sunt mai...confortabile. Nu de putine ori am intalnit conducatori auto care nu stiau sa schimbe vitezele si care smuceau incontinuu masina. La o masina cu cutie automata totul este liniar, pornirile nu sunt violente (asta daca nu vrei tu), nu simti schimbarile treptelor etc.

In concluzie, fie ca ne place, fie ca nu, transmisiile automate sunt viitorul. Desigur, exista dezavantaje si in cazul lor, insa avantajele sunt mai multe si acestea conteaza pentru marea majoritate a conducatorilor auto. Atentie, nu am spus a "soferilor"!

Distribuie pe Facebook
mai multe