S-Class si Seria 7 au pierdut lupta. AUDI A8 poate fi echipat acum cu suspensie activa predictiva

S-Class si Seria 7 au pierdut lupta. AUDI A8 poate fi echipat acum cu suspensie activa predictiva
  • S8 vine echipat in standard cu suspensie activa predictiva
  • Va putea fi comandata si pentru A8 cu motoare pe benzina
  • Sistemul ajusteaza suspensia in functie de starea drumului
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile a anuntat ca suspensia activa predictiva, o tehnologie care a debutat odata cu noul S8, poate fi comandata si pe versiunile A8 cu motoare pe benzina.

Nava amiral a nemtilor de la Audi a primit de curand o versiune sportiva S8 cu motor V8 biturbo care livreaza ambelor punti 571 de cai putere. Daca te intereseaza confortul vei fi bucuros sa afli ca S8 vine echipat standard cu o suspensie adaptiva predictiva.

Suspensia activa predictiva de la Audi

Pe scurt, asta inseamna ca sistemul controleaza individual fiecare roata si primeste informatii inclusiv de camerele video de la bord. Acestea din urma "scaneaza" in permanenta suprafata asfaltica, detecteaza gropile sau denivelarile si ajusteaza suspensia in consecinta, inainte ca masina sa ruleze peste aceste obstacole. In functie de conditiile de rulare, garda la sol poate varia cu pana la 85 de milimetri.

Suspensia activa predictiva de la Audi

Mai impresionant este ca sistemul reactioneaza in doar cinci zecimi de secunda si, deasemenea, un alt detaliu important este ca energia este furnizata de sistemul mild-hybrid la 48V cu care este echipata nava amiral din Ingolstadt.

Cand masina este stationata, sistemul are o alta intrebuintare. Mai exact, ridica garda la sol cu 50 de milimetri atunci cand una dintre cele patru usi se deschide pentru a facilita accesul pasagerilor.

Suspensia activa predictiva de la Audi

Vestea buna este ca noua suspensie activa predictiva de la Audi poate fi comandata acum si pe versiunile A8 echipate cu motoare pe benzina. In Germania, aceasta dotare optionala costa 5.450 de euro si va fi disponibila incepand cu luna august.

Distribuie pe Facebook
mai multe