S-or fi saturat de facut hypercar-uri. Planurile de viitor ale francezilor de la BUGATTI

S-or fi saturat de facut hypercar-uri. Planurile de viitor ale francezilor de la BUGATTI
  • Bugatti ar putea dezvolta un SUV
  • Se spune ca ar urma sa intre in productie in 2023
  • Ar putea avea aproximativ 1.000 CP
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente zvonuri, francezii de la Bugatti ar intentiona sa produca in 2023 un SUV. Dar nu unul conventional, ci un asa-numit Coupe Utility Vehicle asemanator cu Urus-ul celor de la Lamborghini.

Bugatti a renascut din cenusa la finalul anului 2000, atunci cand a fost cumparat definitiv de gigantul german Volkswagen AG. Cinci ani mai tarziu, brand-ul din Molsheim uimea lumea intreaga cu o capodopera pe roti cu 1.001 cai putere si o viteza maxima de peste 400 km/h.

Este vorba despre Veyron, la acea vreme cea mai rapida masina din lume. Dupa mai multe versiuni ale acestui model, Bugatti a venit in 2016 cu Chiron, deasemenea o super masina cu motor W16 quad-turbo si 1.500 de cai putere.

Acum insa, febra SUV-urilor pare ca i-a cuprins si pe francezii de la Bugatti. Cel putin asta sustine o publicatie britanica. "Car" a intrat in posesia unor informatii potrivit carora ideea unui SUV care sa poarte sigla Bugatti urmeaza sa fie prezentata mai marilor companiei in perioada urmatoare.

Daca acestia isi vor da acordul, ar urma sa facem cunostinta cu o versiune de productie de-abia in 2023. Chiar si asa, sa nu te astepti la un SUV conventional, pentru ca brand-ul din Molsheim are altceva in gand. Bugatti vrea sa dezvolte un Coupe Utility Vehicle (CUV), asemanator cu Lamborghini Urus, insa de dimensiuni mai mici si doar cu doua usi.

Stephan Winkelmann, seful Bugatti, sustinea recent ca un viitor SUV construit la Molsheim nu va impartasi platforma cu vreun model din grupul VAG. Tocmai de aceea, cei de la Car sustin ca misteriosul CUV ar urma sa fie propulsat de unitatea V8 de 4.0 litri twin-turbo de sub capota lui Urus, care va functiona alaturi de un motor electric. Vorbim asadar despre un sistem de propulsie hibrid cu o putere totala de aproximativ 1.000 de cai putere.

In lipsa unei confirmari oficiale toate acestea sunt pure speculatii, insa ar fi interesant de vazut si mai ales de condus un SUV la fel de extrem ca si Veyron, Chiron, Divo sau mai recentul La Voiture Noire.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 5 Aprilie 2019