S-or fi saturat romanii de motoarele DIESEL? Masinile noi pe benzina castiga tot mai mult teren

S-or fi saturat romanii de motoarele DIESEL? Masinile noi pe benzina castiga tot mai mult teren
  • Romanii au inmatriculat mai multe masini noi pe benzina decat diesel
  • Trendul se pastreaza si in Uniunea Europeana
  • In primele sase luni din 2018, romanii au inmatriculat 297 de masini electrice
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente statistici, in Romania s-au inmatriculat in prima jumatate a anului mai multe masini noi cu motoare pe benzina decat cu propulsoare diesel. Trendul se pastreaza si atunci cand vorbim de Uniunea Europeana.

Uriasul scandal Dieselgate dar si toate descoperirile care au fost facute dupa, au zdruncinat increderea clientilor in masinile cu motoare diesel. Acest lucru se vede cel mai bine in statisticile care arata ca propulsoarele pe benzina si cele hibride sau electrice castiga tot mai mult teren in Europa.

La acest declin a contribuit fara indoiala si faptul ca diferentele dintre unitatile diesel si cele pe benzina nu mai sunt chiar atat de mari. Turboalimentarea acestora din urma a condus la consum de combustibil mai mic, putere mai mare si toate acestea din agregate cu capacitati cilindrice relativ mici.

Ca tot pomeneam de statistici, cele mai recente arata ca in primele sase luni ale anului 2018, romanii au inmatriculat 43.6% masini noi cu motoare diesel si 52.5% automobile cu propulsoare pe benzina. Restul de 3.9% il reprezinta inmatricularile masinilor cu propulsie alternativa, inclusiv cele electrice.

Treaba sta la fel in toata Uniunea Europeana. In prima jumatate a anului, autoturismele noi inmatriculate cu motoare diesel au reprezentat 36.3% din totalul de inmatriculari. De cealalta parte avem masinile noi cu motoare pe benzina (57%) si pe cele cu propulsie alternativa (6.9%).

In ceea ce priveste strict masinile electrice, din 60 de autoturisme noi inmatriculare in UE de la inceputul anului si pana acum, unul are propulsie cu incarcare electrica.

Chiar si asa, europenii au inceput sa prinda gustul acestora in contextul in care numarul de autoturisme electrice noi inmatriculate in UE a crescut cu 34.3% in 2018 fata de aceeasi perioada a anului trecut (de la 46.838 de unitati la 65.713 unitati).

Romania este o tara unde masinile electrice au un start mai greoi, dar asta nu inseamna ca romanii fug de ele. In primele sase luni ale anului, la noi in tara au fost inmatriculate 297 de masini noi cu propulsie electrica. Asta chiar daca infrastructura necesara incarcarii acestora cam lipseste.

Sursa: ACEA si ACAROM

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 6 Septembrie 2018