Samsari la scara industriala. Japonezii de la Subaru au recunoscut ca umbla la kilometrajele masinilor

Samsari la scara industriala. Japonezii de la Subaru au recunoscut ca umbla la kilometrajele masinilor
  • Subaru ar fi falsificat kilometrajele masinilor
  • Acest lucru s-ar fi intamplat din cauza procesului de productie
  • Japonezii au demarat o ancheta interna
Distribuie pe Facebook

Constructorul nipon de automobile a anuntat mai multe controale interne dupa ce au iesit la iveala informatii potrivit carora datele privind kilometrajul masinilor vandute in Japonia ar fi fost falsificate ulterior din cauza procesului de productie.

Daca producatorii de automobile din Europa si Statele Unite au o problema cu emisiile masinilor noi, constructorii din Tara Soarelui Rasare se lupta cu faradelegi aparute in urma procesului de productie.

Subaru WRX STI

Cu ceva timp in urma, dupa ce Nissan a iesit la rampa si a recunoscut ca a incalcat procedurile de inspectie a masinilor, conationalii de la Subaru au declarat ca au facut acelasi lucru...vreme de 30 de ani. Acest lucru s-ar fi intamplat dupa ce brand-ul nipon le-ar fi permis unor persoane neautorizate sa faca inspectia finala a masinilor sale la o fabrica in apropiere de Tokyo.

Subaru WRX STI

Seful Subaru, Yasiyuki Yoshinaga declara la acea vreme ca "Inspectia finala este un proces foarte important si suntem constienti ca nu am respectat procedurile. Am folosit aceleasi proceduri pentru mai bine de 30 de ani fara sa ne dam seama ca ele nu respecta cerintele impuse de autoritati."

Subaru WRX STI

Fiind afectate numai exemplarele produse si vandute in Japonia, autoritatile au cerut imediat controale interne la toti producatorii autohtoni, iar cei de la Subaru au promis ca vor remedia situatia.

Subaru WRX STI

Ei bine, pe aceea or fi remediat-o, insa acum oficialii companiei au anuntat ca procesul de productie a mai facut o victima: kilometrajul masinilor vandute in Japonia. Potrivit celor mai recente informatii, mai multi inspectori Subaru ar fi vorbit cu investigatori din afara companiei, discutii din care ar fi reiesit ca datele kilometrajelor ar fi fost alterate ulterior. O confirmare oficiala a intarziat sa apara, insa japonezii au demarat o ancheta interna.

Subaru WRX STI

Acest "zvon" nu a trecut neobservat pe piata financiara, astfel ca actiunile Subaru au avut de suferit pe bursa de la Tokyo, inregistrand o scadere de circa 8,5%.

Subaru WRX STI

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Subaru WRX STI
mai multe