Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Sase masini care au facut cariera la Hollywood
Atractia constanta pentru masini este si un rezultat al promovarii acestora in diverse pelicule de succes ale Hollywood-ului. Din postura de elemente de decor, multe dintre "figurantele" pe patru roti au dobandit in timp statutul de vedeta, beneficiind de o larga expunere in filme. Iata care sunt autoturismele care au facut cariera la Hollywood!
Distribuie pe Facebook

1. VW Broscuta

Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Herbie, VW-ul Broscuta, s-a lipit de sufletul publicului spectator inca din 1968, cand primul film dedicat unei masini de curse cu "origini nesanatoase" a fost realizat in studiorile Disney.

Producatorii au organizat pana si cateva sedinte de casting pentru a selecta autoturismul cel mai potrivit. Logo-ul producatorului a fost insa indepartat, pe motivul respingerii de catre Volkswagen a cererii de folosire a brandului de catre Disney.

Chiar si asa, Broscuta ramane inconfundabila, iar in anii '90 a beneficiat de un remake al filmului original.

2. DeLorean DMC-12

Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Futurista creatie a inginerilor de la DeLorean Motor Company, DeLorean DMC-12, si-a castigat renumele si o mai buna cotatie pe piata abia dupa ce a aparut in seria "Inapoi in viitor".

Designul original, cu portiere "gull-wing", ii apartine lui Giorgetto Giugiaro, iar asamblarea masinii sport s-a desfasurtat atat in Irlanda de Nord, cat si in Statele Unite, la Houston.

9000 de exemplare au fost produse in prima serie DeLorean, intre 1981 - 1983. Britanicul Stephen Wynne a reinventat din cenusa compania in 1995, sub acronimul DMC, pentru a asigura piesele de schimb necesare si lucrarile de restaurare ale celor 9000 de exemplare aflate inca pe piata.

3. Porsche 928

Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Dupa epoca James Dean si legendele care au izbucnit pe tema "Blestemului Porsche" la Hollywood, producatorul exclusivistei marci a reusit sa depaseasca socul inregistrat promovand modelul 928 in filmul "Afaceri riscante", cu Tom Cruise si Rebecca De Mornay in rolurile principale.

La filmari au fost folosite exemplare din 1979 si 1981, iar soarta Porsche-ului condus de Cruise nu a fost una fericita, sfarsind in apele Michigan ca parte a povestii.

928 este singurul Porsche propulsat de un motor V8 amplasat in partea frontala. Productia acestuia a fost mentinuta intre 1977 si 1995. Pe piata second, automobilul se vinde la preturi cuprinse intre 10.000 si 29.000 de euro, in functie de motorizare si starea tehnica.

4. Pontiac Trans Am

Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Prima versiune a filmului "Smokey and the Bandit" l-a adus in prim plan pe Burt Reynolds, dar si Pontiac-ul Trans Am modificat pentru a face fata cascadoriilor filmate pentru aceasta pelicula.

Patru masini au fost folosite in timpul fimarilor, toate fiind exemplare 1976. Porecla cu care a ramas masina dupa lansarea fimului: Bandit Trans Am.

5. Audi R8

Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Pana sa isi monteze centrala nucleara de la Cernavoda in pieptu-i de arama si sa ia calea aerului, Iron Man era doar playboy-ul milionar Tony Stark. Un playboy care isi facea apartia la volanul unui Audi R8 din 2008.

Daca Iron Man ramane doar o fictiune, modelul german este cat se poate de adevarat si are in spate un pedigree mai bun decat al eroului de benzi desenate si productii Hollywood-iene. Pana la productia de serie, prototipul R8 de la Audi a reusit sa castige Cursa de 24 de ore de la Le Mans de cinci ori consecutiv.

6. Plymouth Fury

Sase masini care au facut cariera la Hollywood

Tot la stil ne rezumam si cu urmatorul autoturism, insa la unul clasic american reprezentat de Plymouth-ul Fury din 1958 prezent in filmul horror Christine - adaptare dupa romanul omonim al lui Stephen King.

Intr-adevar, prin film apar si cateva personaje umane, dar nimeni nu pare sa le mai tina minte cand toti ochii se intorc spre malefica masina capabila sa se regenereze din furia soferului.

Ma rog, capabila de asemenea performante doar in film si in cartea lui King! Insa exagerarile isi au si ele farmecul lor, mai ales cand este vorba de un model sport de dimensiunile unui iaht, care a fost mentinut in productie intre 1956 si 1978. Caracteristici: motor V8 de 5,2 litri, 290 CP.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Sase masini care au facut cariera la Hollywood
mai multe
Publicat în categoria: Filme cu masini DATA PUBLICĂRII: 13 Octombrie 2014