Sase sfaturi pentru a nu fi pacalit atunci cand cumperi o masina la mana a doua

Sase sfaturi pentru a nu fi pacalit atunci cand cumperi o masina la mana a doua
  • Este destul de usor sa fii pacalit atunci cand cumperi o masina la mana a doua
  • Inainte de a merge la cumparaturi sunt recomandate stabilirea unui buget si documentarea despre modelul pe care il vrei
  • O alta recomandare este sa vezi automobilul ales alaturi de un mecanic
Distribuie pe Facebook

Este destul de usor sa fii pacalit de celebrii "samsari" care vand masini in targuri sau pe site-urile de specialitate.

Uneori, automobilul pe care vrei sa il cumperi nu este exact ceea ce iti imaginezi din cauza faptului ca cel care il vinde nu spune in totalitate adevarul. Sunt multe cazuri de oameni care au fost pacaliti din mai multe motive.
Pentru a nu mai risca sa iti iei teapa atunci cand cumperi o masina la mana a doua este de recomandat sa urmezi cateva sfaturi elementare.
1. Cunoaste-ti bugetul!
In momentul in care ai un buget foarte bine stabilit, nu trebuie sa te lasi purtat de val. De exemplu, daca ai cinci mii de euro pentru un sedan compact este recomandat sa nu te uiti dupa o masina sport foarte scumpa. Este foarte posibil sa gasesti un astfel de automobil in bugetul pe care il ai, dar sunt sanse foarte mari ca acea masina sa iti dea multe batai de cap.
2. Alege-ti cu foarte mare atentie modelul!
Intre sofer si masina se creeaza de multe ori o legatura puternica, dar pentru a ajunge la acest pas este nevoie sa cercetezi cu foarte mare atentie piata. Multe modele au problemele lor si este recomandat ca inainte sa te decizi ce automobil vrei, sa cunoasti defectele acestuia. Forumurile sunt pline de pareri ale posesorilor de masini si citind postarile lor esti pus la curent cu anumite defectiuni comune la anumite modele. In acest fel vei alege exact automobilul potrivit pentru tine si vei stii ce masini sa ocolesti.
3. Intereseaza-te de cumparator!
In cazul in care vrei sa cumperi o masina si nu vrei sa mergi la un dealer, dar alegi sa o cumperi de pe internet, incearca sa scoti un pret cat mai bun. De cele mai multe ori, vanzatorul umfla putin pretul pentru a-si lasa un loc de negociere. Totodata, este recomandat sa urmaresti istoricul acestuia pe forum si sa vezi daca a creat probleme cu alte automobile vandute. In cazul in care achizitionezi masina dintr-un targ auto s-ar putea sa iti fie mai greu sa verifici istoricul vanzatorului, dar in mod sigur o persoana care nu este demna de incredere iti va iesi in evidenta.
4. Nu cumpara din impuls!
Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi. Este foarte posibil ca intr-un anumit moment sa spui ca ai gasit masina potrivita intr-un anunt pe internet si sa te incarci cu aceasta dorinta pentru ca nu vrei sa cumperi din impuls un automobil pe care nu l-ai vazut cu ochii tai. In momentul in care reusesti sa iti pastrezi calmul indiferent de ce anunturi gasesti pe internet, atunci sa fii sigur ca vei face alegerea corecta in ceea ce priveste achizitia ta.
5. Ia un mecanic cu tine!
In momentul in care iti place o anumita masina si vrei sa o vezi iti recomandam sa mergi impreuna cu un mecanic. In cazul in care te pricepi la automobil, sa fii sigur ca insotitorul tau va vedea mereu ceva in plus. Totodata, mecanicul "aude" mult mai bine un motor decat cineva care nu lucreaza un domeniu si in cazul in care ceva este in neregula, vei stii de la acesta. Un alt avantaj pe care il ai atunci cand mergi impreuna cu un mecanic este acela ca poti descoperi daca masina a avut accidente in trecut. Acesta vede mai bine daca un automobil a suferit anumite avarii pe care vanzatorul poate vrea sa le ascunda.
6. Sa nu pari prea entuziasmat!
Niciodata nu este recomandat sa pari foarte entuziasmat atunci cand cumperi o masina la mana a doua. Asta pentru ca vanzatorul va vedea imediat nerabdarea ta si va incerca sa profite la maximum de ea. Nu vei beneficia de nicio reducere. In schimb, pregateste-te sa intorci spatele unor automobile care iti plac dar care ti se par prea scumpe. In cazul in care vanzatorul este dornic de negociere, in mod sigur va veni cu o propunere care ar putea fi mai mult pe placul tau.
Asadar, avand mai multe filtre dupa care te ghidezi in momentul in care cauti o masina la mana a doua, automat vei gasi mai putine modele, dar mult mai calitative. Pentru a face o afacere cat mai buna este nevoie de multa rabdare, cercetare in domeniu si sa fii cat se poate de realist in ceea ce priveste dorinta raportata la partea financiara.
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 18 Martie 2016