Scandal de amploare in Japonia. Toyota, obligata sa opreasca vanzarea mai mulor modele dupa ce a recunoscut ca a manipulat testele de siguranta

Scandal de amploare in Japonia. Toyota, obligata sa opreasca vanzarea mai mulor modele dupa ce a recunoscut ca a manipulat testele de siguranta
Un nou scandal de proportii zguduie, in aceste zile, industria auto din Japonia. Compania Toyota a fost obligata sa stopeze productia, vanzarea si livrarea mai multor vehicule, dupa ce a admis oficial ca a transmis autoritatilor date incorecte sau false cu privire la rezultatele testelor de siguranta atunci cand a cerut omologarea actualelor Corolla Fielder, Corolla Axio, Yaris Cross.
Distribuie pe Facebook

O investigatie interna a descoperit probleme similare si la patru modele mai vechi - scoase din productia de serie, ca Isis, Crown, Sienta ori Lexus RX. Compania Toyota spune ca - in ciuda acestei situatii, masinile cu pricina respecta toate standardele in materie de siguranta.

De asemenea - in urma anchetei derulate de Ministerul Transporturilor din Japonia, Mazda a fost obligata sa suspende livrarea modelelor MX-5 RF si Mazda2, dupa ce a recunoscut ca a folosit un soft diferit pentru controlul motoarelor in timpul testelor pentru certificarea puterii maxime. In plus, Mazda a oferit date incorecte cu privire la rezultatele testelor de siguranta in cazul vechilor Atenza / Mazda6 si Axela, oficialii insistand ca aceste vehicule respecta toate standardele in materie de siguranta.

Intr-un final, o ancheta interna a companiei Honda a relevat falsificarea testelor de zgomot pentru 22 de modele diferite - scoase din productie, precum Fit, Fit Shuttle, Shuttle, CR-Z, Acty, Vamos, Stepwgn, Legend, Accord, Insight, Exclusive, CR-V, Odyssey, N-Box, N-One, N-Wgn, Freed, Vezel, Grace, S660, Jade, NSX.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 4 Iunie 2024