Scapam, in sfarsit, de rable? "Eu, statul roman, voi descuraja prin impozit, vor creste impozitele la aceste masini"

Scapam, in sfarsit, de rable? "Eu, statul roman, voi descuraja prin impozit, vor creste impozitele la aceste masini"
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "Eu, statul roman, voi descuraja prin impozit, vor creste impozitele la aceste masini"
Distribuie pe Facebook

"2021 trebuie sa fie anul in care vom descuraja folosirea masinilor poluante", a transmis Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Subiectul taxarii automobilelor vechi si poluante revine in actualitate. Intr-o aparitie televizata la Romania TV, ministrul Mediului a declarat ca "2021 trebuie sa fie anul in care vom descuraja folosirea" acestor masini.

"Schimbarile climatice vor afecta viata noastra de zi cu zi. Va trebui sa circulam altfel, nu vom mai folosi masini cu ardere interna. In 10-15 ani, nu vor mai exista pe piata masini cu motor pe benzina sau pe diesel, companiile vor trebui sa reduca consumul de energie pe fosili.

Totul se va transforma in scheme financiare de contributie sau de beneficiar. Concret, cine nu respecta aceste nivele scazute de emisii de dioxid de carbon va plati, cei care vor trebui ajutati sa ajunga la acele niveluri de neutralitate vor fi sprijiniti financiar.

Aceste decizii la nivel mondial, european, la nivel de Romania vor veni in cascada si vor afecta viata noastra de zi cu zi, si in agricultura, si in industrie. Vom fi obligati sa respectam anumite standarde, de producere de energie, de folosire de masini la transport, emisii de carbon la incalzirea rezidentiala, in fabricile auto, in toata industria. Va fi o chestiune impusa si acest lucru se vede in politicile si in strategiile UE", a precizat Tanczos Barna.

"Media de varsta a masinilor pe strada este de 12 ani. Romania nu va scapa de masuri prin care sa descurajeze acest comportament. Nu vorbesc de persoanele care sunt imposibilitatea de a cumpara o masina noua. Vorbesc despre acele persoane care isi pot cumpara o masina mai mica, dar mai putin poluanta. Eu, statul roman, voi descuraja prin impozit, vor creste impozitele la aceste masini. Cei sensibili din punct de vedere social vor fi ajutati de stat.

2021 trebuie sa fie anul in care vom descuraja folosirea masinilor poluante. Avem deja discutii la nivelul Guvernului, al mininsterului de resort", a concluzionat Tanczos Barna, ministrul Mediului.

Sursa: Romania TV
Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 August 2021