Scapam, in sfarsit, de rable? "Vom descuraja oamenii sa mai cumpere masini second hand"

Scapam, in sfarsit, de rable? "Vom descuraja oamenii sa mai cumpere masini second hand"
  • Scapam, in sfarsit, de rable?
  • "Vom descuraja oamenii sa mai cumpere masini second hand"
Distribuie pe Facebook

Romania ar putea scapa, in sfarsit, de rable. Guvernul se pregateste sa adopte un "mecanism" pentru "a-i demotiva" pe cei care aduc in tara masini poluante.

Invitat, saptamana trecuta, la postul de televiziune Digi24, premierul Romaniei a declarat ca se cauta "un mecanism de a-i demotiva pe cei care aduc in Romania masini poluante". Florin Citu a precizat ca nu se cunoaste momentan cum va arata acest "mecanism", insa "nu este vorba inca despre taxare".

"Nu este vorba inca despre taxare, este vorba despre a gasi un mecanism de a-i demotiva pe cei care aduc in Romania masini poluante. Inca nu stim cum va arata acest mecanism, dar este o asumare in acest PNRR de a avea un mecanism de a demotiva pe cei care incearca sa aduca masini la mana a doua in Romania. Aici trebuie să fim foarte atenti cum punem lucrurile in perioada următoare. Intra in strategia de reducere a emisiilor de carbon."

Premierul Romaniei a mai afirmat si ca oamenii vor fi descurajati sa mai cumpere masini second hand prin "motivatie pozitiva". "Vom descuraja oamenii sa mai cumpere masini second hand prin motivatie pozitiva. Uitati-va la programul Rabla. Programul Rabla este o motivatie pozitivă. Cream un mecanism prin care oamenii sunt motivati sa-si ia o masina noua", a spus Florin Citu.

Sursa: Digi24

Distribuie pe Facebook
mai multe