Schimbari importante in gama OPEL. Nemtii renunta la doua modele de traditie din cauza cererii scazute

Schimbari importante in gama OPEL. Nemtii renunta la doua modele de traditie din cauza cererii scazute
  • Opel opreste productia modelelor Astra GTC si Zafira
  • Coupe-ul compact este bazat pe generatie anterioara Astra
  • Clientii de monovolume si-au indreptat atentia catre SUV-uri
Distribuie pe Facebook

Constructorul german de automobile, trecut de curand in portofoliul francezilor de la PSA, a oprit productia a doua modele de traditie. Aceasta decizie vine in contextul cererilor tot mai scazute si migratia clientilor catre SUV-uri.

In ultimii ani, gusturile clientilor din piata auto s-au schimbat. Astfel se face ca modele care mai demult erau cat de cat cautate, acum se lupta pentru supravietuirea in gama. In aceasta situatie se afla Astra GTC si Zafira, doua modele emblematice pentru nemtii de la Opel, care insa nu se vor mai regasi in oferta acestora.

Opel Astra GTC si Zafira

Oprirea productiei lui Astra GTC nu ar trebui sa fie o surpriza prea mare, avand in vedere ca din 2011 si pana acum, numai 40.000 de europeni au optat pentru un astfel de model. In plus, coupe-ul compact este bazat pe generatia anterioara Astra, ceea ce inseamna ca vorbim de o masina depasita la nivel tehnologic.

Opel Astra GTC si Zafira

Cat despre Zafira, celalalt model al carui productie a fost acum oprita, monovolumul a fost lansat pentru prima data la inceputul anului 1999 si a cunoscut pana acum trei generatii. Cea mai recenta a debutat in 2011 si a fost anuntata de un concept prezentat in acelasi an la Geneva. Modelul german a crescut in dimensiuni, in comparatie cu celelalte doua iteratii, devenind astfel un rival direct pentru Ford-ul S-Max. In 2016 a primit un facelift iar livrarile au inceput la inceputul anului urmator.

Opel Astra GTC si Zafira

Chiar daca a primit mai multe distinctii de-a lungul anilor, inclusiv "Best Estate" si Volanul de Aur in 2012, Opel Zafira a incetat sa mai fie cautata de clienti, scazand astfel destul de mult numarul comenzilor. In plus, majoritatea clientilor acestui segment au inceput sa-si indrepte atentia catre SUV-uri.

Opel Astra GTC si Zafira

Opel Astra GTC si Zafira

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Opel Astra GTC si Zafira
mai multe