Schimbari importante pentru gama DUSTER: motor pe benzina eliminat si cutie automata suspendata

Schimbari importante pentru gama DUSTER: motor pe benzina eliminat si cutie automata suspendata
  • Dacia anunta schimbari in gama Duster
  • Cutia EDC suspendata
  • Motorul de 1.2 litri TCe eliminat din gama
Distribuie pe Facebook

Constructorul de la Mioveni este nevoit sa faca unele modificari in gama SUV-ului Duster, ca raspuns la noile standarde de emisii WLTP care intra in vigoare din luna septembrie.

Actualele teste de emisii NEDC si-au aratat de nenumarate ori slabiciunile, astfel ca incepand cu luna septembrie 2018 acestea vor fi inlocuite cu un nou standard mult mai potrivit pentru zilele noastre. Am tot vorbit despre acest WLTP, asa ca nu vom mai insista pe acest subiect.

Dacia Duster

Asa cum era de asteptat, aceasta schimbare (cu tot ce implica ea) a creat haos printre constructorii de automobile. Unii, precum BMW sau Volkswagen, au fost obligati chiar sa suspende productia unor modele pentru ca motorizarile nu se incadrau in noile norme de poluare.

Dacia Duster

Si Dacia este afectata de aceasta modificare, chiar daca nu atat de grav ca si altii. Cu ceva timp in urma, producatorul de la Mioveni a anuntat prima modificare in acest sens si anume imbunatatirea motorului diesel dCi de 1.5 litri, care a devenit astfel 1.5 Blue dCi. Ambele versiuni sunt acum mai prietenoase cu mediul inconjurator, dar si mai puternice cu 5 cai putere, dezvoltand 95 si, respectiv, 115 cai.

Dacia Duster

Constructorul roman de automobile anunta acum si alte schimbari in gama Duster. Din cate se pare, aceasta noua motorizare Blue dCi nu este compatibila, cel putin momentan, cu transmisia automata EDC cu sase trepte, astfel ca SUV-ul nu va mai fi disponibil o perioada in aceasta configuratie.

Dacia Duster

"Pentru moment, versiunile Duster EDC nu sunt prevazute pentru a fi comercializate, tinand cont de aceasta noua reglementare," au declarat oficialii Dacia pentru publicatia Profit.

Dacia Duster

Totodata, Duster pierde si motorul pe benzina de 1.2 litri TCe cu 125 de cai putere. Unitatea este inlocuita, indiferent de piata de comercializare, cu motorul SCe de 1.6 litri, capabil de 115 cai putere.

Dacia Duster

Aceasta modificare da nastere la o alta, nu tocmai placuta. In Romania, aceasta motorizare este disponibila in prezent numai alaturi de o tractiune 4x2, ceea ce inseamna ca pentru o anumita perioada, Dacia Duster nu mai poate fi achizionata cu motor pe benzina si tractiune integrala.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Dacia Duster
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 11 Iulie 2018