Se apropie ultima zi de stare de urgenta. Cum circulam, in localitate si in afara ei, din 15 mai

Se apropie ultima zi de stare de urgenta. Cum circulam, in localitate si in afara ei, din 15 mai
  • Din 15 mai Romania se afla in stare de alerta
  • In localitati va fi libertate deplina de circulatie
  • In afara localitatilor se va putea circula, dar pentru motive intemeiate
Distribuie pe Facebook

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a facut mai multe precizari despre felul cum vor evolua lucrurile dupa 15 mai, atunci cand Romania iese din starea de urgenta si intra in cea de alerta.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat cu cateva zile in urma ca data de 14 mai va fi ultima zi de stare de urgenta urmand ca din 15 mai, tara noastra sa intre intr-o stare de alerta.

Avem voie, in sfarsit, sa iesim din case fara sa completam declaratia pe proprie raspundere? Avem voie sa parasim localitatea? Cum trebuie sa circulam? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care si le pun acum romanii.

Daca ieri ministrul de Interne, Marcel Vela, declara pentru un post de televiziune ca din 15 mai romanii vor putea pleca din localitate, spre exemplu la munte pentru alpinism si drumetii, acum premierul Ludovic Orban a venit cu unele clarificari.

Potrivit acestuia, dupa 15 mai "In interiorul localitatii va fi libertate deplina de circulatie." In ceea ce priveste eliminarea declaratiei pe proprie raspundere, autoritatile iau in calcul ca, dupa 15 mai, sa nu mai fie nevoie de ea, exceptie facand zonele carantinate.

Cat despre iesirea in afara localitatilor, Ludovic Orban a precizat ca "Inca nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasarilor in afara localitatii. Am stabilit ca vor fi permise deplasarile si in afara localitatii, dar pentru o categorie de motive pe care le consideram intemeiate."

Vor fi drumetiile sau alpinismul printre ele? Inca nu stim, dar vom afla in curand, dupa cum a mai spus premierul.

Distribuie pe Facebook
mai multe