Se fac progrese la autostrada Sibiu-Pitesti: a fost semnat contractul pentru tronsonul Pitesti - Curtea de Arges

Se fac progrese la autostrada Sibiu-Pitesti: a fost semnat contractul pentru tronsonul Pitesti - Curtea de Arges
  • A fost semnat contractul pentru tronsonul Pitesti - Curtea de Arges
  • Ar trebui sa fie dat in folosinta in 2025
  • Autostrada este impartita in 5 sectoare
Distribuie pe Facebook

La finalul lunii martie au fost incepute oficial lucrarile la autostrada Sibiu - Pitesti. Acum a fost semnat contractul pentru sectorul de drum de la Pitesti la Curtea de Arges.

O autostrada care sa lege Pitestiul de Sibiu este vitala pentru infrastructura rutiera din Romania. Astfel, soferii ar evita Valea Oltului iar Dacia ar putea sa-si exporte mult mai usor masinile produse la Mioveni.

In urma cu o luna, in plina pandemie de coronavirus, autoritatile au anuntat inceperea oficiala a lucrarilor si faptul ca a fost semnat ordinul de incepere al lucrarilor pe lotul 1, cu o lungime de 13 kilometri, Sibiu - Boita.

Acum a fost semnat si contractul pentru tronsonul Pitesti - Curtea de Arges, cu o lungime de 30.35 kilometri. Italienii de la Astaldi au la dispozitie un an pentru realizarea proiectului si alti 4 pentru lucrarile propriu-zise, astfel ca segmentul de sosea de mare viteza ar trebui inaugurat in 2025.

Traseul incepe din zona localitatii Curtea de Arges si continua paralel cu Raul Arges pana la actuala centura a Pitestiului. Acesta include 19 poduri si pasaje dar si trei noduri rutiere majore: Curtea de Arges - DN 73C, Baiculesti - DN7C si Bascov - DN7.

Pe acest sector de autostrada, soferii vor putea circula cu maxim 120 de km/h.

In ceea ce priveste celalalte 3 tronsoane ale autostrazii Sibiu - Pitesti, pe segmentul Boita - Cornetu se fac investigatii geotehnice, licitatia pentru tronsonul Cornetu - Tigveni ar putea incepe in luna iunie iar contractul pentru segmentul Tigveni - Curtea de Arges ar putea fi atribuit pana la sfarsitul lunii mai.

Distribuie pe Facebook
mai multe