Se ieftineste, in sfarsit, benzina? "Masura ar reduce pretul la pompa imediat cu peste 1 leu"

Se ieftineste, in sfarsit, benzina? "Masura ar reduce pretul la pompa imediat cu peste 1 leu"
  • Se ieftineste, in sfarsit, benzina?
  • "Masura ar reduce pretul la pompa imediat cu peste 1 leu"
Distribuie pe Facebook

Pretul carburantilor ar putea scadea, in perioada urmatoare, cu peste un leu, dupa ce coalitia de guvernare a luat decizia de a reduce - temporar, cu 50%, acciza la combustibil.

"Am propus liderilor coalitiei solutia scaderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, masura care ar reduce pretul la pompa imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validata in sedința de azi, astfel ca, in perioada imediat urmatoare, vom avea discutii cu Comisia Europeana si marile companii distribuitoare de carburanti pentru ca preturile la combustibil sa fie reduse la un nivel suportabil pentru toti consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii.

Am venit la guvernare sa luam masuri care sa protejeze populatia si firmele romanesti de impactul crizei energetice. Aceasta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de solutii ce au ca scop reducerea facturilor energetice si calmarea puseului inflationist manifestat la acest inceput de an", a afirmat, in cursul zilei de ieri, Adrian Caciu, actualul Ministru de Finante.



Potrivit platformei Monitorul Preturilor, un litru de benzina standard se vinde - pe teritoriul Municipiului Bucuresti, cu o suma cuprinsa intre 6.88 si 6.96 lei. Daca vine vorba, in schimb, despre pretul motorinei standard, aceasta costa intre 6.97 si 7.05 lei, conform sursei mentionate si anterior.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 23 Februarie 2022