Se ingroasa gluma pentru soferi. In oras au aparut primele indicatoare care interzic masinile diesel

Se ingroasa gluma pentru soferi. In oras au aparut primele indicatoare care interzic masinile diesel
  • In Hamburg au aparut primele semne care interzic accesul masinilor diesel
  • La momentul de fata interdictia vizeaza numai doua strazi ale orasului german
  • Soferii care nu tin cont de aceste reguli nu vor fi amendati in prima instanta
Distribuie pe Facebook

Autoritatile nu au decis inca daca vor permite doar accesul vehiculelor cu motoare Euro 5 si Euro 6 ori interdictia se va aplica inclusiv in cazul celor dintai.

Se ingroasa gluma pentru proprietarii de masini diesel din Germania. Dupa decizia istorica de la sfarsitul lunii februarie, autoritatile din Hamburg au luat zilele acestea primele masuri concrete.

In oras au aparut circa 100 de semne de circulatie care interzic accesul automobilelor cu pricina. Ce este drept, interdictia in cauza vizeaza la momentul de fata doar doua strazi.

Semne in Hamburg

De altfel, autoritatile inca asteapta o decizie a curtii cu privire la vehiculele pe care le pot opri din drum. Ramane de vazut daca vor fi trase pe dreapta si cele cu motoare Euro 5 ori circulatia acestora va fi permisa.

Abia aplicata, masura a starnit deja numeroase controverse. Mai ales printre ecologisti, care afirma ca orasul Hamburg interzice accesul masinilor diesel numai pe anumite strazi.

Potrivit acestora, ar fi vizate portiunile de drum unde sunt montate statiile de masurare a calitatii aerului. S-a ridicat, totodata, si problema supraaglomerarii arterelor pe care sunt redirectionati soferii respectivi.

Chiar daca sunt multe de calculat, autoritatile din Hamburg nu dau inapoi si sunt convinse ca vor pune la punct toate detaliile pana la sfarsitul lunii mai. Singura veste buna este ca, cel putin in prima faza a proiectului, nu vor exista amenzi pentru nerespectarea restrictilor de circulatie.

Semne in Hamburg

Distribuie pe Facebook
mai multe