Se ingroasa gluma. Volkswagen plateste alte 175 de milioane de dolari pentru Dieselgate

Se ingroasa gluma. Volkswagen plateste alte 175 de milioane de dolari pentru Dieselgate
  • Volkwagen plateste alte 175 de milioane de dolari
  • Acesti bani vor merge catre avocatii clientilor afectati de Dieselgate
  • Nemtii asteapta sa afle daca vor trebui sa rascumpere toate masinile de peste ocean, afectate de acest scandal
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Volkswagen au fost de acord sa plateasca alte 175 de milioane de dolari avocatilor americani care ii reprezinta pe clientii afectati de scandalul Dieselgate.

La un an de la izbucnirea celui mai mare scandal din industria auto moderna, constructorul german de automobile a fost de acord sa plateasca 15 miliarde de dolari autoritatilor americane, sub forma de compensatii.

Au urmat apoi sute de alte procese venite din partea diverselor companii afectate de Dieselgate, din partea investitorilor, si nu in ultimul rand a clientilor. Astfel, nemtii trebuie sa scoata din buzunare mult mai multi bani.

Recent, acestia au fost de acord sa plateasca 175 de milioane de dolari avocatilor care ii reprezinta pe cei 475.000 de clienti afectati de Dieselgate. Aceasta suma, care trebuie sa fie aprobata intai de un judecator federal, va fi folosita pentru plata avocatilor si pentru acoperirea altor cheltuieli.

In plus, Volkswagen asteapta cu sufletul la gura decizia unui judecator din San Francisco, care va decide la sfarsitul acestei saptamani daca nemtii trebuie sa cumpere inapoi toate vehiculele de peste ocean, afectate de acest scandal

Daca decizia va fi aprobata de autoritati, Volkswagen va cheltui aproximativ 10,033 miliarde de dolari pentru cea mai mare actiune de acest fel din istoria Statelor Unite. Constructorul german a fost deasemenea de acord cu plata a 1,21 miliarde de dolari catre dealeri, 2 miliarde pentru promovarea si infrastructura necesara masinilor electrice, si mai mult de 600 de milioane de dolari vor plecate catre 44 de state.

Scandalul Dieselgate nu da niciun semn ca s-ar apropia de final, ci dimpotriva, acesta pare ca se agraveaza. Autoritatile americane sunt inca indecise daca Volkswagen ar trebui sau nu obligat sa rascumpere inclusiv cele 85.000 de modele Volkswagen, Audi si Porsche, propulsate de motorul de 3.0 litri diesel, si descoperite cu ceva timp in urma ca folosesc acelasi soft de pacalire a testelor de emisii.

Distribuie pe Facebook
mai multe