Se scumpeste rovinieta? "Se va aplica o taxa in functie de cat folosesti drumul"

Se scumpeste rovinieta? "Se va aplica o taxa in functie de cat folosesti drumul"
  • Se scumpeste rovinieta?
  • "Se va aplica o taxa in functie de cat folosesti drumul"
Distribuie pe Facebook

Guvernul pregateste o schimbare a modului in care se calculeaza rovinieta, anunta Cristian Ghinea.

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a declarat in cursul zilei de miercuri, la prezentarea PNRR, ca Guvernul lucreaza la o taxa de drum care va tine cont de cat de folosit este acesta.

“La transport vorbim de o schimbare a modului in care se taxeaza transportul de marfuri. In acest moment, acea rovinieta pentru transportatori nu tine absolut cont de cat folosesti drumul, platesti la fel. Dupa ce se vor achizitiona mijloacele tehnice de a masura cantitatea de marfuri, se va aplica o taxa in functie de cat folosesti drumul. Daca folosesti pe distante mai lungi, transporti mai multa marfa, atunci platesti mai mult si invers", a afirmat Cristian Ghinea.

In cursul aceleiasi zile de miercuri, cu ocazia prezentarii PNRR, Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene a oferit cateva informatii si despre viitoarea taxa auto / de poluare / prima inmatriculare.

Cristian Ghinea a precizat ca, pana la momentul de fata, nu s-a luat nicio decizie concreta cu privire la "politica de descurajare a inregistrarii masinilor vechi". Guvernul ar putea pregati insa o noua formula de calcul a impozitului auto, care sa tina cont (si) de nivelul emisiilor.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 3 Iunie 2021